Connect with us

OLYMPICS

Διχάζει το slopestyle

Published

on

Άκρως επικίνδυνο κρίνεται από ειδικούς το χειμερινό αγώνισμα του slopestyle σκι για τους αθλητές , με τους ανθρώπους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής πάντως να μη σκέφτονται να το καταργήσουν από το Ολυμπιακό πρόγραμμα.

του Νίκου Κούδα
[email protected] follow me @nkoudas

Ως «απαράδεκτα υψηλό» χαρακτήρισε ο αξιωματούχος της ΔΟΕ Λαρς Ενγκεμπρέτσεν τον αριθμό των τραυματισμένων αθλητών του slopestyle, κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι. Ο Νορβηγός, γιατρός στο επάγγελμα και επικεφαλής του ιατρικού και επιστημονικού τμήματος της ΔΟΕ, μίλησε σε πρόσφατο διεθνές ιατρικό συνέδριο που διεξήχθη στο Μονακό, με θέμα την πρόληψη των ασθενειών και των τραυματισμών στον αθλητισμό. Ο Ενγκεμπρέτσεν έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με το εντυπωσιακό άθλημα, το οποίο έκανε την παρθενική εμφάνισή του στους Αγώνες της ρωσικής πόλης: «Για μένα οι τραυματισμοί ήταν απαράδεκτα πολλοί… Αυτή τη στιγμή η συχνότητα των τραυματισμών που είχαμε στο Σότσι είναι πολύ υψηλή για να εξακολουθήσει να είναι Ολυμπιακό αγώνισμα», δήλωσε ο Ενγκεμπρέτσεν στο Associated Press, και συμπλήρωσε, «Λέω αυτό που νιώθω: το άθλημα πρέπει να αλλάξει δραστικά, διαφορετικά θα πρέπει να κοπεί από τους Αγώνες. Το slopestyle είναι συναρπαστικό, αλλά πιστεύω ότι έχει γίνει λίγο πιο συναρπαστικό απ’ ό,τι θα’ πρεπε! Οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί, γιατί όσα δείχνει η τηλεόραση στους Ολυμπιακούς Αγώνες δημιουργούν τάση, και ο κόσμος θέλει να κάνει ακριβώς το ίδιο».
Άμεση ήταν ωστόσο η απάντηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκι (FIS), η οποία δια της γενικού γραμματέα της, Σάρα Λιούις, υπερασπίστηκε το ριψοκίνδυνο άθλημα, τονίζοντας χαρακτηριστικά, «Πρόκειται εμφανώς για προσωπικά σχόλια, τα οποία δεν αντιπροσωπεύουν τη θέση της ΔΟΕ. Είναι εξαιρετικά πρόωρο να αποφανθούμε για την ποσότητα και την ποιότητα των τραυματισμών που υπήρξαν στο Σότσι, αφού εκκρεμεί ακόμη η αναλυτική μελέτη ελέγχου τραυματισμών και ασθενειών που διεξάγεται από την ιατρική επιτροπή της ΔΟΕ».
Πάντως οποιαδήποτε απόφαση για κατάργηση του slopestyle από το Ολυμπιακό καλεντάρι θα πρέπει να ληφθεί από το εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΟΕ, υπό την προεδρία του Τόμας Μπαχ.

Τα «θύματα» του slopestyle
Σον Γουάιτ (ΗΠΑ): ραγισμένος αριστερός καρπός
Τόρσταϊν Χόργκμο (Νορβηγία): σπασμένη κλείδα

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/