Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Δράση στην Ευρώπη

Published

on

Αυτό το σαββατοκύριακο και το επόμενο 21-22 Φεβρουαρίου θα είναι διήμερα των εθνικών πρωταθλημάτων για πολλές χώρες της Ευρώπης.

του Τόλη Λελεκίδη
[email protected]

Εκτός από το πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στο ΣΕΦ σήμερα και αύριο, διεξάγονται αγώνες σε Ελβετία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Βρετανία και Ρουμανία. Το επόμενο θα γίνουν σε 19 κράτη: Τσεχία, Βέλγιο, Λευκορωσία, Αυστρία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Ολλανδία, Πολωνία, Ισπανία, Σουηδία, Σλοβακία και Λιθουανία. Σε άλλες χώρες έχουν ήδη ξεκινήσει, όπως στην Ουκρανία και τη Βουλγαρία, ενώ στη Ρωσία θα γίνει από 17 ως 19 Φεβρουαρίου. Τέλος, ήδη έχουν κάνει τα πρωαθλήματά τους η Ισλανδία, το Λουξεμβούργο, η Νορβηγία και η Σερβία, ενώ στην Κροατία θα γίνει την 1η Μαρτίου.

Κάρλσταντ (Σουηδία) Η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 60μ. εμπόδια Σουζάνα Καλούρ δεν θα αγωνιστεί άλλο στον κλειστό. Η 33χρονη Σουηδέζα λόγω προβλήματος υγείας προτιμάει να προετοιμαστεί για τον ανοιχτό. Η κορυφαία εμποδίστρια έτρεξε στις 31 Γενάρη στην Καρλσρούη σε 8.14 και τώρα ακύρωσε τη συμμετοχή της στην Στοκχόλμη στις 19 του μήνα και πιθανόν θα χάσει και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Πράγα.

Σούμι (Ουκρανία) Η Ουκρανή χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια στο πένταθλο Αλίνα Φιοντόροβα (φωτογραφία) κέρδισε στο εθνικό πρωτάθλημα συνθέτων το αγώνισμα με 4.609β. Η συμπατριώτισσά της Ίνα Κάσινα νίκησε στα 3.000μ. βάδην με 12.21.17 που είναι η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο.

Άντλερ (Ρωσία) Σε αγώνες ο Ρώσος Ντμίτρι Ταράμπιν έριξε στον ακοντισμό 80.10μ., ενώ στις γυναίκες η συμπατριώτισσά του Βικτόρια Σουνταρούσκινα έριξε 62.50μ.

Μαϊάμι (ΗΠΑ) Η Ολυμπιονίκης στα σπριντ Λορίν Γουίλιαμς αποφάσισε να τερματίσει την καριέρα της από το μπόμπσλεϊ. Η 31χρονη Αμερικανίδα δήλωσε πώς κουράστηκε μετά από δέκα χρόνια που ήταν επαγγελματίας αθλήτρια. Το 2014 στους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες στο Σότσι κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και έγινε μόλις η πέμπτη αθλήτρια στην ιστορία που καταφέρνει να κερδίσει μετάλλιο σε θερινούς και χειμερινούς Ολυμπιακοής αγώνες. Ν’ αναφέρουμε ότι το 2012 στο Λονδίνο ήταν μέλος της ομάδας σκυταλοδρομίας 4×100μ. των ΗΠΑ που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Κίνγκστον (Τζαμάικα) Η παγκόσμια πρωταθλήτρια στα σπριντ Σέλι-Αν Φρέιζερ-Πράις δήλωσε πώς έχει διπλό στόχο τη φετινή χρονιά, να βελτιώσει τα ατομικά της ρεκόρ στα 100μ. και 200μ. και να κερδίσει τους παγκόσμιους τίτλους στα δύο αγωνίσματα. «Αυτή τη χρονιά θέλω να τρέξω καλά. Προπονούμαι καλά και θέλω να είμαι δυνατότερη φέτος. Σε αυτό δίνει βάση και ο Στέφεν (ο προπονητής της Φράνσις) και το έχω συζητήσει… να γίνω δυνατότερη. Οπότε δουλεύω, κυρίως στο γυμναστήριο ελπίζοντας ότι θα φέρει καρπούς», είπε η 28άχρονη Τζαμαϊκανή.

Όσλο (Νορβηγία) Ο Νορβηγός Τζαϊσούμα Σαΐντι Ντούρε απαίτησε από την ομοσπονδία του να του ζητήσει συγνώμη. Η ομοσπονδία είχε διακόψει τη συνεργασία μαζί του επειδή εκείνος συνεργάζονταν με ένα προϊόν που δεν ήταν εγκεκριμένο από τη εργαστήριο αντίντόπινγκ. Όμως πριν λίγες ημέρες εγκρίθηκε και τώρα ο κορυφαίος σπρίντερ της χώρας ζητάει να απολογηθεί η ομοσπονδία του.

Κίνγκστον (Τζαμάικα) Μια επιτροπή εφέσεων της Τζαμάικα έκανε δεκτή την ποινή αποκλεισμού για δύο χρόνια στον δισκοβόλο Τράβες Σμικλ, ο οποίος τον Ιούνιο του 2013 είχε βρεθεί «θετικός» στα τράιαλς της χώρας στην απαγορευμένη ουσία «υδροχλωροθιαζίδη».

Παρίσι (Γαλλία) Η Γαλλική ομοσπονδία σκέφτεται να θέσει υποψηφιότητα για να διεκδικήσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού, πιθανότατα για το 2022 στο Παρίσι και το Σταντ ντε Φρανς. Ν’ αναφέρουμε ότι τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του 2016 και του 2018 θα διεξαχθούν σε Άμστερνταμ και Βερολίνο αντίστοιχα. Ν’ αναφέρουμε ότι ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό στην Ολυμπιακή χρονιά του 2020 που θα γίνουν οι αγώνες.

Μπολζάνο (Ιταλία) Ο Ιταλός βαδιστής Άλεξ Σβάρτσερ δέχθηκε επιπλέον έξι μήνες στην ποινή αποκλεισμού των 3.5 ετών, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορεί να επιστρέψει σε αγώνες μετά τις 29 Απριλίου του 2016. Ωστόσο όμως ο πρόεδρος της ομοσπονδίας στίβου της Ιταλίας, Άλφιο Τζιόμι δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να τον συμπεριλάβει στην ομάδα για τους Ολυμπιακούς του Ρίο καθώς η ομάδα έχει ήδη τρεις βαδιστές στα 50χλμ.

Ρας Αλ Καϊμάς (ΗΑΕ): Η Μέρι Κεϊτάνι παραμένει αήττητη μετά την επιστροφή από τη γέννα της και ήταν εντυπωσιακή στον ημιμαραθώνιο. Η Κενυάτισσα αθλήτρια τερμάτισε σε 1:06.02 και πέτυχε την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο και τέταρτη όλων των εποχών σε επίσημες διαδρομές. Στους άνδρες νικητής ήταν ο Αιθίοπας Μοσινέτ Τζέρεμιου σε 1:00.05.

Θιρουβανανθαπουράμ (Ινδία) Στους 35ους εθνικούς αγώνες ο Ινδός ακοντιστής Ράζεντερ Σινγκ Ντάλβιρ έριξε βολή στα 82.23μ. που είναι εθνικό ρεκόρ και όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Πεκίνο. 

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/