Connect with us

STORY

Δυνατή η γυμναστική

Published

on

Δεν επιστρέφει με άδεια χέρια από τη Σόφια η ελληνική αποστολή. Ο Λευτέρης Κοσμίδης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Η γυμναστική αποτελεί το τρίτο σε δημοφιλία άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων, μετά το “βασιλιά” στίβο και την κολύμβηση. Η ελληνική γυμναστική δείχνει να μην πλήττεται από τη γενικότερη κρίση στον αθλητισμό της χώρας και ακόμα και μετά από αρκετές δυσκολίες καταφέρνει να φέρνει διακρίσεις. Όπως συνέβη και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Σόφια της Βουλγαρίας, με τον Λευτέρη Κοσμίδη να κατακτά το αργυρό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους. Ο ίδιος αθλητής το 2012 είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην ίδια διοργάνωση, ενώ το 2010 ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής. Να σημειωθεί πως το πρόγραμμα που εκτέλεσε ο Κοσμίδης, ήταν με αρχική αξία 6,6 και βαθμολογήθηκε με 15,533.
Νικητής στις ασκήσεις εδάφους ήταν ο Ρώσος Ντένις Αμπλιάζιν με 15,700 βαθμούς (με αρχική αξία 7,1) και τρίτος ο Βρετανός Ντάνιελ Πέρβις μαζί με τον Ισραηλινό Αλεξάντερ Σατίλοφ έχοντας 15,400 βαθμούς.
Όσον αφορά τον Λευτέρη Πετρούνια κατέλαβε την πέμπτη θέση στον τελικό των κρίκων με 15,600 βαθμούς. Στην πρώτη θέση βρέθηκαν δύο Ρώσοι. Ο Ντένις Αμπλιάζιν και ο Αλεκσάντρ Μπαλάντιν οι οποίοι βαθμολογήθηκαν με 15,800 βαθμους ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο πρωταθλητής Ευρώπης, Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία) με 15,766 βαθμούς.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/