Connect with us

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ 2014

Εσωτερική ρήξη

Published

on

Ζήτημα προέκυψε με το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των Νίκου Αφεντούλη και Παναγιώτη Μαγδανή, οι οποίοι τελικώς δεν αγωνίστηκαν στη 2η μικρή ημιτελική σειρά της κατηγορίας τους, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν από τη συνέχεια.

του Νίκου Κούδα
[email protected] follow me @nkoudas

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η αιτία της μη συμμετοχής της ελληνικής βάρκας στον αγώνα ήταν η εσωτερική διαφωνία που υπήρξε αναφορικά με τον τρόπο που θα αγωνιζόταν το πλήρωμα. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Νίκος Αφεντούλης, «Μου είπε ο προπονητής μου (σ.σ. ο κύριος Τζιάνι Ποστιλιόνε) να μπούμε και να πάμε χαλαρά, γιατί ο Παναγιώτης (σ.σ. Μαγδανής) τρέχει αύριο και στο τετραπλό για να μην κουραστεί. Εγώ του είπα ότι θέλω να αγωνιστώ κανονικά και δεν με άφηνε, αυτό έγινε».

Η επίσημη τοποθέτηση της ελληνικής ομοσπονδίας κωπηλασίας επί του θέματος ήταν ότι το ελληνικό πλήρωμα δεν αγωνίστηκε, καθώς υπερέβη τον απαιτούμενο μέσο όρο βάρους για τα σκάφη αυτής της κατηγορίας.

Στον αγώνα που διεξήχθη κανονικά, πρώτοι αναδείχθηκαν οι Ουκρανοί Στάνισλαβ Κοβάλοφ και Ιγκόρ Χμάρα με χρόνο 6:39.63, δεύτεροι οι Ρώσοι Βασίλι Στάτσκοφ και Γιούρι Στσελόκοφ με 6:41.34, τρίτοι οι Καναδοί Νίκολας Πρατ και Αλεξαντερ Γουόκερ σε 6:44.34, τέταρτοι οι Βραζιλιάνοι Εμάνουελ Ντάντας Μπόργκες και Γκιγιέρμε Γκόμεζ σε 6:44.93, και πέμπτοι οι Ιάπωνες Χιντέκι Ομότο και Τακαχίρο Σούντα, με επίδοση 6:51.09.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/