Connect with us

STORY

Δυο υπέροχοι αθλητές

Published

on

Ο Πέντερ Μόντρουπ έγινε ο πρώτος άνθρωπος με εγκεφαλική παράλυση, που τερμάτισε έναν αγώνα τρίαθλου. Μαζί με τον δίδυμο αδερφό του, Στεν, έγραψαν ιστορία στα αθλήματα αντοχής.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Το γεγονός ότι είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι δεν τον εμπόδισε να ολοκληρώσει το Ironman της Κοπεγχάγης σε λιγότερο από 16 ώρες, όπως απαιτούν οι κανονισμοί.
Οι δίδυμοι από τη Δανία χρειάστηκε αρχικά να κολυμπήσουν 3,8χλμ. Ο Στεν κολύμπησε αυτή την απόσταση, τραβώντας ένα ειδικό φουσκωτό σκάφος, πάνω στο οποίο ήταν ξαπλωμένος ο αδερφός του. Στη συνέχεια, με ένα διπλό ποδήλατο διέσχισαν 180χλμ., για να ακολουθήσουν 42,2χλμ. μαραθώνιου, στα οποία ο Στεν έσπρωχνε το αγωνιστικό αναπηρικό καροτσάκι του Πέντερ.

Τα δύο αδέρφια, που γνώριζαν την αποθέωση όταν περνούσαν μπροστά από τους θεατές, ολοκλήρωσαν τον αγώνα σε 15 ώρες, 42 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα. «Τα καταφέραμε. Σας ευχαριστούμε. Συγχαρητήρια σε όλους τους διαγωνιζόμενους. Είμαστε περήφανοι, που αγωνιστήκαμε μαζί σας», έγραψαν αργότερα στην ιστοσελίδα τους.
Ο Πέντερ και ο Στεν γεννήθηκαν πρόωρα κατά τρεις μήνες, όμως ο Πέντερ λόγω έλλειψης οξυγόνου, υπέστη εγκεφαλική παράλυση, που τον καθήλωσε στο αναπηρικό καροτσάκι. Αυτό δεν αποτέλεσε εμπόδιο να συνθέσει με τον αδερφό του, στα 34 τους χρόνια, ένα εξαιρετικό δίδυμο, σε έναν από τους πιο εξαντλητικούς αγώνες στα αθλήματα αντοχής.

Πηγή έμπνευσης για τους δίδυμος από τη Δανία αποτέλεσε η ομάδα Χόιτ, αποτελούμενη από πατέρα και γιο, που συμμετείχαν σε μαραθώνιους και Ironman. Ο 51χρονος τώρα Ρικ Χόιτ γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση. Το 1977 ζήτησε από τον πατέρα του, Ντικ, να πάρουν μέρος σε μαραθώνιο 5 μιλίων. Το ολλανδικό δίδυμο ακολούθησε παρόμοια τεχνική με τους αδερφούς Μόντρουπ, συμπεριλαμβανομένου ενός ποδηλάτου με δύο θέσεις και αγωνιστικών αναπηρικών καροτσιών. Οι δυο τους έχουν συμμετάσχει σε περισσότερες από 1.000 διοργανώσεις.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/