Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Δύο μαζί κι οι δέκα…χώρια

Published

on

Ήρθε και η ώρα του βόλεϊ για να υπάρξει στοιχηματική… αναστάτωση με δύο ομάδες να συμφωνούν για χορηγία με στοιχηματική εταιρεία.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Στις 7 Απριλίου 2014, με τη λήξη της κανονικής περιόδου η ΕΣΑΠ είχε παραθέσει απολογιστική συνέντευξη Τύπου παρουσία εκπροσώπων όλων των ομάδων, αλλά και των μεγάλων χορηγών της Volleyleague, ΟΠΑΠ και NOVA. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο εκπρόσωπος του ΟΠΑΠ Θανάσης Μπασδέκης είχε ερωτηθεί για τις προοπτικές ανανέωσης της χορηγίας με την ΕΣΑΠ αποφεύγοντας όμως να δώσει ξεκάθαρη απάντηση.

«Δεν είμαι έτοιμος να πω κάτι για την χορηγία. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους», ήταν τα λόγια του ενώ όταν ρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ για την ενδεχόμενη εισαγωγή των αγώνων του πρωταθλήματος βόλεϊ στο κουπόνι του «Πάμε Στοίχημα» ο Ταρνατόρος είχε πει: «Είμαστε σε συζητήσεις με τον ΟΠΑΠ. Όλα είναι σε καλό δρόμο».

Πέντε μήνες αργότερα κι ενώ είμαστε πλέον στην τελική ευθεία για την έναρξη της φετινής σεζόν, ΟΠΑΠ και ΕΣΑΠ εξακολουθούν να μην έχουν υπογράψει την ανανέωση της χορηγικής σύμβασης, κανείς δεν ξέρει αν οι αγώνες βόλεϊ θα μπουν στο κουπόνι. Αυτές οι εκκρεμότητες όμως είναι τα… δέντρα, γιατί πίσω απ’ όλη την ιστορία υπάρχει ένα ολόκληρο δάσος το οποίο δεν ξέρουμε που θα βγάλει.

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες υπήρχαν εδώ και αρκετό καιρό, αλλά πλέον είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα γίνουν πραγματικότητα. Δύο ομάδες εκ των κορυφαίων (αν όχι οι κορυφαίες) της φετινής Α1 ανδρών βόλεϊ φέρονται να έχουν συμφωνήσει (για τη μία υπάρχει η αίσθηση ότι έχουν ήδη πέσει και οι υπογραφές για την άλλη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων) με άλλη στοιχηματική εταιρία την οποία και θα διαφημίζουν την επόμενη σεζόν.

Προφανώς τα οικονομικά ανταλλάγματα δεν μπορούν να συγκριθούν με τα περίπου 50.000 ευρώ που θα έπαιρναν από την χορηγία του ΟΠΑΠ, ωστόσο αν επιβεβαιωθούν αυτές οι συμφωνίες τότε οι υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας (αν όχι όλες, οι περισσότερες) θα βρεθούν εντελώς ξεκρέμαστες καθώς γι’ αυτές οι 50.000 ευρώ αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού τους.
Βέβαια υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί λέγοντας ότι ο ΟΠΑΠ θα διατηρήσει τη χορηγία προς τις υπόλοιπες ομάδες. Κάτι που αν όντως συμβεί θα διατηρήσει την ηρεμία στο πρωτάθλημα.

ΥΓ1 Στην προκήρυξη του πρωταθλήματος 2014-2015 και στα άρθρα 14.3, 14.4 περιγράφονται συγκεκριμένα οι υποχρεώσεις των ΤΑΑ για θέματα εμπορικής εκμετάλλευσης.
Εκεί αναφέρεται ρητά ότι η ΕΣΑΠ έχει την αποκλειστική εμπορική εκμετάλλευση των τομέων δραστηριοτήτων της ΟΠΑΠ ΑΕ (προγνωστικά αγώνων / στοιχηματικές υπηρεσίες, κ.α) και όποιες ομάδες προχωρήσουν σε συμφωνία με άλλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται σ’ αυτόν τον τομέα θα παραπέμπονται στον αθλητικό δικαστή κινδυνεύοντας ακόμη και με πρόστιμα που θα καλύπτουν τη ζημιά που θα προκληθεί…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/