Connect with us

STORY

Δύο ΠΑΟΚ στους ομίλους

Published

on

Σε περίπτωση που τελικά σήμερα ο Δικέφαλος, προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ, δε θα πάει μόνος. Μαζί του θα προκριθεί και η ομάδα νέων κάτων των 19 ετών.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Από το 2012, η ΟΥΕΦΑ του Μισέλ Πλατινί αποφάσισε να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στα τμήματα υποδομής όλων των ομάδων και ειδικότερα αυτών που αγωνίζονται στο Τσάμπιονς λιγκ. Για το λόγο αυτό, ο Γάλλος αποφάσισε στις 7 Δεκεμβρίου τη διεξαγωγή του Youth League που είναι το μικρό Τσάμπιονς λιγκ. Θα διεξαχθεί φέτος για πρώτη φορά και θα συμμετάσχουν οι ομάδες των Κ19, από τις 32 που θα προκριθούν στους ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ. Μάλιστα η κλήρωση των ομίλων γίνεται μαζί με αυτή των μεγάλων, στις 29 Αυγούστου στο Μονακό.

Από το Σεπτέμβριο μέχριτο Δεκέμβριο θα διεξαχθούν 96 αγώνες, κοντά στις έδρες των μεγάλων ομάδων. Οι νικητές και οι δεύτεροι των ομίλων, θα αγωνιστούν σε νοκ άουτ αγώνες που θα γίνουν το Φεβρουάριο. Οι νοκ άουτ αγώνες θα συνεχιστούν μέχρι τον τελικό όπου οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν το κύπελλο “Λέναρντ Γιόχανσον” προς τιμή του προηγούμενου προέδρου της ΟΥΕΦΑ. Το συγκεκριμένο εγχείρημα, θα διαρκέσει σίγουρα δύο χρόνια αρχικά. Στη συνέχεια θα αξιολογηθεί και η ΟΥΕΦΑ θα αποφασίσει για τη συνέχιση του ή τη μετατροπή του σε κάτι άλλο.

Αν όλα πάνε καλά, την Παρασκευή στο Μονακό, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, θα συμμετάσχουν στις κληρώσεις των ομίλων με δύο ομάδες έκαστος. Τη μεγάλη των ανδρών και αυτή των Κ-19.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/