Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Δώδεκα Βρετανοί στο Κατάρ

Published

on

Η βρετανική κολυμβητική ομοσπονδία ανακοίνωσε την αποστολή για το παγκόσμιο πρωτάθλημα 25άρας πισίνας στη Ντόχα του Κατάρ. Το «νησί» θα εκπροσωπηθεί από μία ντουζίνα αθλητών.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Η Βρετανία επέλεξε να ταξιδέψει στο Κατάρ, στις 3 ως 7 Δεκεμβρίου, με ολιγομελή αποστολή, αφού η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη χώρα, όπως τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Μπιλ Φέρνις. Σε αυτήν θα έχουν την ευκαιρία οι κολυμβητές που θα συμμετάσχουν να δουλέψουν πάνω σε κάποιες λεπτομέρειες, ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος 50άρας πισίνας το 2015 στο Καζάν. «Η κολύμβηση σε 25άρα πισίνα είναι εκκινήσεις, γυρίσματα και τερματισμοί και θα χρησιμοποιήσουμε τους αγώνες στη Ντόχα για να βελτιωθούμε σε αυτά τα στοιχεία ενόψει της επόμενης σεζόν στην 50άρα πισίνα, εξήγησε ο προπονητής της βρετανικής ομάδας.

Εξέχον μέλος της στη Ντοχα θα είναι ο νέος κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ στα 50μ. πρόσθιο σε 50άρα πισίνα, Άνταμ Πίτι (φωτογραφία). «Θα είναι το πρώτο τέτοιο παγκόσμιο πρωτάθλημα για μένα. Η 25άρα πισίνα έχει μία διαφορετική αίσθηση, παρ’ όλα αυτά η διοργάνωση θα με βάλει υπό την πίεση να αγωνιστώ για την πατρίδα μου σε υψηλό επίπεδο και αυτό βοηθάει στη βελτίωσή μου. Είμαι ευχαριστημένος από τη φετινή χρονιά. Υπάρχουν πολλά στοιχεία στα οποία βελτιώθηκα αλλά δεν τελειώνει εκεί. Πιέζω τον εαυτό μου για να γίνω ακόμα καλύτερος», τόνισε ο νέος παγκόσμιος ρέκορντμαν.

Η Βρετανία θα ταξιδέψει κατά σύμπτωση με πλήρη ομάδα για τις σκυταλοδρομίες. Οι Κρις Γουόκερ-Χίμπορν, Άνταμ Πίτι, Άνταμ Μπάρετ και Μπεν Πράουντ κατέκτησαν χρυσό στο ευρωπαϊκό μπροστά από τη Γαλλία και στους αγώνες Κοινοπολιτείας μπροστά από την Αυστραλία. Οι περισσότερες χώρες δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα τις αποστολές τους, όμως οι απουσίες μεγάλων ονομάτων θα είναι πολλές, άρα η Βρετανία θα έχει πολλές πιθανότητες να κατακτήσει ένα μετάλλιο στη σκυταλοδρομία. Επίσης, η Χάνα Μίλεϊ θα υπερασπιστεί τον τίτλο της στα 400μ. μ. ατομική, τον οποίο είχε συνδυάσει με ρεκόρ αγώνων το 2012 στο Ντουμπάι.
Οι δώδεκα Βρετανοί που θα κολυμπήσουν στη Ντόχα είναι οι Άνταμ Μπάρετ, Τζέιμς Γκάι, Ρος Μέρντοχ, Άνταμ Πίτι, Μπεν Πράουντ, Κρις Γουόκερ-Χίμπορν, Τζαζ Καρλίν, Τζόρτζια Ντέιβις, Φραν Χάλσαλ, Χάνα Μίλεϊ, Σιόμπαν Μέρι Ο’ Κόνορ και Σόφι Τέιλορ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/