Connect with us

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Εδώ είναι Βαλκάνια

Published

on

Με πρωτόγονες συνθήκες ήρθε αντιμέτωπη η ελληνική κωπηλατική αποστολή κατά την άφιξή της στην πόλη Βίσεγκραντ της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, εκεί όπου το σαββατοκύριακο (6-7/9) θα διεξαχθεί το βαλκανικό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων και παίδων-κορασίδων.

του Νίκου Κούδα
[email protected] follow me @nkoudas

Λάσπες, μπουλντόζες, κλαδιά, μέχρι και σκουπίδια μέσα στον αγωνιστικό στίβο αντίκρισαν οι Έλληνες κωπηλάτες και οι προπονητές τους στις εγκαταστάσεις της διοργάνωσης, μένοντας ταυτόχρονα έκπληκτοι και από τη γενικότερη έλλειψη οργάνωσης που επικρατεί.
Όπως δήλωσε σχετικά η αθλήτρια του σκιφ Σοφία Ασουμανάκη, «Μετά από 16 ώρες ταξιδιού, οι συνθήκες που αντιμετωπίσαμε εδώ πέρα ήταν τραγικές. Οι Βόσνιοι είναι πολύ ανοργάνωτοι. Σκεφτείτε πως όταν φτάσαμε στον στίβο οι εγκαταστάσεις δεν είχαν ετοιμαστεί ακόμα. Έχει παντού λάσπες, ενώ κινδυνέψαμε να μας πατήσουν οι μπουλντόζες που ήταν στον χώρο!». Τραγικές φαίνεται ότι είναι και οι συνθήκες μέσα στον αγωνιστικό χώρο, καθώς η νεαρή κωπηλάτρια τόνισε σχετικά «Στον στίβο χύνονται λύμματα, μπουκάλια, πλαστικές σακούλες, τσάντες, χοντρά κλαδιά κ.α., που είναι πολύ επικίνδυνα να χτυπήσουν τις βάρκες μας. Ειλικρινά δεν μπορείτε να φανταστείτε την κατάσταση που επικρατεί. Ευτυχώς μόνο τα δωμάτια είναι σαφώς σε καλύτερη κατάσταση, πιο καθαρά».

Το χειρότερο μάλιστα είναι ότι λόγω της κάκιστης κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο στίβος, θα επηρεαστεί άμεσα και ο τρόπος διεξαγωγής των αγωνισμάτων, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στις αποστολές. Όπως τόνισε η Ασουμανάκη «Τώρα μας πληροφόρησαν ότι στις κούρσες δεν θα τρέχουν όλα τα πληρώματα μαζί (σ.σ. το ένα παράλληλα με το άλλο), αλλά όλα σε μία μόνο διαδρομή, γιατί οι άλλες διαδρομές δεν θεωρούνται κατάλληλες. Έτσι θα αφήνουν το κάθε πλήρωμα να ξεκινά με διαφορά ενός λεπτού από το άλλο, και ανάλογα με τον χρόνο του κάθε πληρώματος θα πηγαίνει και η γενική κατάταξη. Από όσο γνωρίζω αυτό γίνεται μόνο σε κάτι τέτοιες άθλιες καταστάσεις, οπότε η FISA (σ.σ. παγκόσμια κωπηλατική ομοσπονδία) αποφασίζει αυτό τον τρόπο διεξαγωγής».

Τουλάχιστον, τα πράγματα μοιάζουν να είναι πολύ καλύτερα όσον αφορά τη φυσική και αγωνιστική κατάσταση των πληρωμάτων μας, με τη Ρεθυμνιώτισσα να δηλώνει σχετικά «Στην ομάδα είμαστε μια χαρά. Σίγουρα υπάρχουν μερικά προβλήματα λόγω των οικονομικών ζητημάτων της ομοσπονδίας, κι έτσι δεν είχαμε πολλές μέρες προετοιμασίας στα ομαδικα πληρώματα. Ωστόσο εμείς στοχεύουμε ψηλά, και πιστεύω ότι τα περισσότερα ελληνικά πληρώματα θα έχουν μία θέση στα μετάλλια. Σίγουρα δεν υπάρχει ο ίδιος ανταγωνισμός όπως στο παγκόσμιο. Προσωπικά στο σκιφ έχω ως στόχο την πρώτη θέση, και στο τετραπλό μία θέση μέσα στα μετάλλια, αλλά έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, με τον τρόπο που θα αγωνιστούμε, δεν είμαι σίγουρη για τίποτα αφού δεν θα έχουμε τους αντιπάλους δίπλα μας την ώρα του αγώνα. Πολύ φοβάμαι ότι θα είναι ένα από τα χειρότερα βαλκανικά πρωταθλήματα, από ό,τι μου λένε και τα υπόλοιπα παιδιά που έχουν πάει σε περισσότερα…»

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/