Connect with us

STORY

Εδώ να μείνεις!

Published

on

Οι παίκτες ψήφισαν: «πρέπει να μείνει ο προπονητής»! Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έδωσε συγχαρητήρια και στους διεθνείς και στον Φώτη Κατσικάρη.  Άρα, σαν θέλουν η νύφη και ο γαμπρός, ο γάμος μπορεί να γίνει γεγονός. Έστω και αν στην περίπτωση του Νικαιώτη τεχνικού και της προοπτικής να παρατείνει τη συνεργασία του με την Εθνική ομάδα, τα εμπόδια μοιάζουν και είναι αρκετά.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Ο Κατσικάρης εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τη συνεργασία του με κάποιον ισπανικό σύλλογο. Διατηρεί, άλλωστε, το σπίτι του στο Μπιλμπάο και σύμφωνα με τον περίγυρό του «δύσκολα θα γυρίσει για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα». Άρα, θα πρέπει να δεχθεί ο Βασιλακόπουλος την παράλληλη απασχόληση του ομοσπονδιακού τεχνικού. Στο παρελθόν εμφανιζόταν αντίθετος, διότι η διπλή ιδιότητα του Παναγιώτη Γιαννάκη απείλησε τη συνοχή της Εθνικής ομάδας. Όπως, όμως, και να το κάνουμε, η ενδεχόμενη συνεργασία του Κατσικάρη με ένα ισπανικό κλαμπ δεν εγκυμονεί τους ίδιους κινδύνους με την εποχή του «δράκου», ο οποίος δούλευε παράλληλα στον Ολυμπιακό.

Οι πρώτες ενδείξεις συνομολογούν πώς ο νυν προπονητής της Εθνικής πρόκειται να ανανεώσει τη συνεργασία του με την ΕΟΚ. Είπαμε ότι το θέλουν όλοι! Με πρώτους τους διεθνείς! Για πρώτη φορά, άλλωστε, πέρασε στο ντούκου μία βαριά ήττα της Εθνικής σε μεγάλη διοργάνωση. Οι παίκτες πήγαν στην Ισπανία σαν παρέα, με την εικόνα ομάδα και έτσι επέστρεψαν στην Ελλάδα παρά τον αποκλεισμό από τους Σέρβους και με διαφορά σχεδόν 20 πόντων (90-72). Κάτι που πιστώνεται ασφαλώς στον Κατσικάρη.

Τον νυν προπονητή ντοπάρει και η προοπτική της διάκρισης στο ευρωμπάσκετ της Γαλλίας το 2015. Με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι η Εθνική θα πάει στην τελική φάση μέσα από την κατάκτηση μιας προνομιούχου θέσης σε κάποιον από τους τέσσερις ομίλους. Διότι η διοργάνωση του 2015 θα ‘χει πολλές ιδιαιτερότητες. Η φάση των ομίλων θα διεξαχθεί σε Ζάγκρεμπ (Κροατία), Ρίγα (Λετονία), Βερολίνο (Γερμανία) και Μονπελιέ (Γαλλία) και η τελική φάση στη Λιλ, στο γήπεδο της ποδοσφαιρικής ομάδας!

Από το Ευρωμπάσκετ θα προκύψουν τα δύο πρώτα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αλλά και οι… προσκλήσεις για το Προολυμπιακό τουρνουά. Υπάρχει, λοιπόν, το κίνητρο για τον Κατσικάρη. Μπορεί να συνδέσει ο Νικαιώτης το όνομά του με την επιστροφή της Ελλάδας στις διακρίσεις. Όπως υπάρχει κίνητρο και για τον Βασίλη Σπανούλη, τον οποίο υπολογίζουν όλοι στην Εθνική.

Υπέρ της παραμονής του Κατσικάρη λειτουργεί και η δέσμευση των νυν μελών της ομάδας ότι θα δώσουν το παρόν και την επόμενη σεζόν. Δέσμευση που ειδικά για τον Νικ Καλάθη και τον Γιάννη Αντετοκούμπο είναι σημαντική εξέλιξη επειδή πάντα υπάρχει ο κίνδυνος  με τις απαγορεύσεις από τις ομάδες του NBA.  Ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός δέθηκε με τους διεθνείς και θέλει να τους έχει στη δούλεψή του και το ερχόμενο καλοκαίρι εάν τα βρει με τον Βασιλακόπουλο.

Την ίδια δέσμευση έχει και από τον Γιάννη Μπουρούση. Αν και πολλοί θεωρούν ότι ο Έλληνας σέντερ θα συνυπολογίσει πολλά πράγματα για να συμμετάσχει στο Euro της Γαλλίας. Ακόμα και με παρόντα τον Μπουρούση, όμως, ο Κατσικάρης και η Εθνική θα χρειαστούν και άλλη μία αξιόπιστη λύση στη φροντ λάιν. Ίσως εκεί να εντοπίζεται ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος και του Βασιλακόπουλου και του Κατσικάρη. Για όλα τα άλλα προβλήματα θα βρουν λύσεις όταν κάτσουν στο ίδιο τραπέζι…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/