Connect with us

STORY

Ελλάδα-Ιταλία 9-9

Published

on

Η Εθνική πόλο των ανδρών, τα έδωσε όλα για τη νίκη κόντρα στους Ιταλούς, αλλά έμεινε τελικά στην ισοπαλία. Τη νίκη μας στέρησε το κακό δεύτερο οκτάλεπτο όπου δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Με το 9-9, η ελληνική ομάδα κατέλαβε την τρίτη θέση του ομίλου και περιμένει τώρα για να μάθει ποια εκ των Σερβία ή Κροατία θα είναι η αντίπαλος της στην προημιτελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης. Πιθανότερη αντίπαλος πάντως, φαίνεται να είναι η Σερβία, καθώς η Κροατία πολύ δύσκολα θα νικήσει τους διοργανωτές Ούγγρους.

Το παιχνίδι με την Ιταλία, ξεκίνησε ιδανικά για την Εθνική. Με γκολ του Χρήστου Αφρουδάκη στον πρώτο παίκτη παραπάνω η ελληνική ομάδα, πήρε το προβάδισμα με το καλημέρα. Ο Άγγελος Βλαχόπουλος μιμήθηκε τον αρχηγό και έκανε το 2-0 και πάλι στον παίκτη παραπάνω για να μειώσει ο Στέφανο Λουόνκο σε 2-1. Με δύο παίκτες παραπάνω, η Εθνική με τον Μανώλη Μυλανώκη έκανε το 3-1 κάνοντας εξαιρετικό ξεκίνημα. Ο Μυλωνάκης έκανε και το 4-1, αυτή τη φορά δίχως το αριθμητικό πλεονέκτημα δίνοντας αέρα τριών γκολ στην ελληνική ομάδα. Τελικά οι Ιταλοί κατάφεραν με τον Φρανσέσκο Ντι Φούλβιο να μειώσουν σε 4-2 με τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, η Ιταλία ήταν αυτή που ξεκίνησε με γκολ, με τον Μάσιμο Τζιάκοπο να μειώνει στον παίκτη παραπάνω σε 4-3 και με πέναλτι (στο οποίο υπέπεσε ο Βαγγέλης Δελακάς) ο Άλεξ Τζιορτζέτι ισοφάρισε το σκορ σε 4-4 και 2:31 πριν από τη λήξη του δεύτερου οκταλέπτου οι Ιταλοί με γκολ του Βαλεντίνο Γκάλο πέρασαν μπροστά 5-4. Με τον Ντι Φούλβιο οι Ιταλοί διεύρυναν το σερί του σε 4-0 για να κλείσει το δεύτερο οκτάλεπτο με σκορ 6-4 υπέρ της ιταλικής ομάδας.

Τα πράγματα ξεκίνησαν καλύτερα για την Εθνική στο τρίτο οκτάλεπτο, καθώς μετά από περίπου εννέα λεπτά, οι παίκτες του Σάκη Κεχαγιά βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Χριστόδουλο Κολόμβο, μειώνοντας το σκορ σε 6-5 για να δεχθούμε την ιταλική απάντηση (Τζορτζέτι) και να ξαναπάει η διαφορά στο 7-5. Όμως με ένα εξαιρετικό ψιλοκρεμαστό σουτ, ο Αφρουδάκη μείωσε και πάλι στο ένα γκολ (7-6) με τον Βλαχόπουλο να ισοφαρίζει (7-7) με δυνατό σουτ από την περιφέρεια. Λίγο πριν τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου, η Εθνική είχε την πρώτη απώλεια με την τρίτη αποβολή του Κυριάκου Ποντικέα. Ο Φιλιόλι εκμεταλλεύτηκε τον παίκτη παραπάνω για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα με 8-7.

Όπως τελείωσε το τρίτο οκτάλεπτο, άρχισε το τέταρτο με τους Ιταλούς να σημειώνουν γκολ στον παίκτη παραπάνω (9-7), όμως ο Βλαχόπουλος απάντησε αμέσως μειώνοντας και πάλι το σκορ στο ένα γκολ (9-8). Η ισοφάριση για την Εθνική ήρθε στο 1:47 πριν από τη λήξη με τον Αλέξανδρο Γούνα (9-9). Στο τέλος της αναμέτρησης η ελληνική ομαδα είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, αλλά ο Αφρουδάκης δεν κατάφερε να κάνει το σουτ.

Τα οκτάλεπτα 4-2, 0-4, 3-2, 2-1
Ελλάδα (Σάκης Κεχαγιάς) Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 2, Φουντούλης, Ποντικέας, Αφρουδάκης 2, Δελάκας, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 3.
Ιταλία (Σάντρο Καμπάνια) Τεμπέστι, Ντι Φούλβιο 2, Βελότο, Φιλιόλι 2, Τζιορτζέτι 2, Τζιάκοπο 1, Φοντέλι, Γκάλο 1, Φιγκάρι, Λουόγκο 1, Αϊκάρντι.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/