Connect with us

OLYMPICS

Ελπίζει ακόμη το Παρίσι

Published

on

Η «πόλη του φωτός» δεν έχει τεθεί εκτός διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 διαβεβαιώνουν Γάλλοι αξιωματούχοι, παρά τη δήλωση του πρωθυπουργού της χώρας, Μανουέλ Βαλς , ότι το Παρίσι θα αρκεστεί στη φιλοξενία της παγκόσμιας έκθεσης (World Expo) του 2025.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Το όνειρο της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 από το Παρίσι, στην επέτειο των 100 ετών από τους παριζιάνικους Αγώνες του 1924, δεν έχει σβήσει ακόμη, δηλώνει στο Ασοσιέιτεντ Πρες η Ναταλί Ιανετά, σύμβουλος του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ σε ζητήματα αθλητισμού, η οποία επιμένει ότι η ταυτόχρονη διεκδίκηση όχι απλά είναι δυνατή, αλλά μπορεί να έχει μεγάλα οφέλη για τη χώρα: «Οι επενδύσεις που θα γίνουν θα ωφελήσουν και τα δύο εγχειρήματα», τονίζει η Γαλλίδα ειδικός.

Η στήριξη του Ολυμπιακού πρότζεκτ του Παρισίου είναι μάλιστα πολύπλευρη, καθώς και η γαλλική επιτροπή για τον διεθνή αθλητισμό έσπευσε να διαβεβαιώσει διά του προέδρου της, Μπερνάρ Λαπασέ, ότι η χρονική εγγύτητα των δύο διοργανώσεων μπορεί να αποτελέσει μεγάλο πλεονέκτημα για τη Γαλλία. «Προφανώς θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τα οικονομικά, ωστόσο δείτε τι έγινε στην Ιαπωνία, που θα φιλοξενήσει τόσο το παγκόσμιο κύπελλο ράγκμπι του 2019, όσο και τους Ολυμπιακούς του 2020».

Πάντως, μία πρώτη κρίσιμη ένδειξη σχετικά με τη βιωσιμότητα ή μη της ταυτόχρονης ανάληψης των δύο εγχειρημάτων αναμένεται να έρθει στις 4 Νοεμβρίου, οπότε και θα ανακοινωθούν τα πορίσματα των 12 διαφορετικών ομάδων εργασίας που έχουν αναλάβει την εκπόνηση της σχετικής έρευνας. Αν η γνωμοδότηση είναι θετική, τότε θα εκδοθεί ένας οδικός χάρτης, και θα ξεκινήσει η επιμέρους εξέταση των οικονομικών στοιχείων.

Οι φάκελοι των τελικών υποψηφιοτήτων για την παγκόσμια έκθεση του 2025 θα πρέπει να κατατεθούν μέσα στο 2016 με την ψηφοφορία να λαμβάνει χώρα το 2018, ενώ για τους Ολυμπιακούς του 2024 οι φάκελοι έχουν τελική ημερομηνία κατάθεσης μέσα στο 2015, με τη ΔΟΕ να αποφασίζει το 2017.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/