Connect with us

ΤΕΝΙΣ

Εντυπωσιακός ο Κοκκινάκης

Published

on

Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας Θανάσης Κοκκινάκης έγραψε ιστορία, αφού για πρώτη φορά στην καριέρα του προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό διοργάνωσης Μάστερς , και συγκεκριμένα στον 1ο γύρο του Rolex Masters της Σαγκάης.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Ο 18χρονος ομογενής, Νο172 στον κόσμο, κέρδισε δύο αγώνες στα προκριματικά, και μάλιστα απέναντι σε ανώτερους αθλητές στην κατάταξη, τους Αργεντινούς Φεντερίκο Ντελμπονίς (Νο 63) με 6-3, 3-6, 6-3 και Μάξιμο Γκονζάλεζ (Νο 112) με 6-3, 6-3. Το πρωί της Τρίτης (07.10, 08:00) θα αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο τον Ισπανό Φελιτσιάνο Λόπεθ (Νο21 στον κόσμο), αναζητώντας την πρώτη του νίκη σε τουρνουά Μάστερς 1000 βαθμών. Αν καταφέρει να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση απέναντι στον Ισπανό, τον οποίο αντιμετωπίζει για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο νεαρός τενίστας θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο έναν άλλο Ίβηρα, και μάλιστα τον κορυφαίο Ισπανό τενίστα όλων των εποχών, Ράφαελ Ναδάλ.

Αυτή είναι η δεύτερη συμμετοχή του Κοκκινάκη στην καριέρα του σε διοργάνωση Μάστερς, καθώς τον περασμένο Αύγουστο είχε περάσει στο κυρίως ταμπλό του Ροτζερς Καπ στο Τορόντο του Καναδά, κερδίζοντας και τότε σε προκριματικούς αγώνες. Τότε είχε ηττηθεί στον 1ο γύρο από τον Νοτιοαφρικανό Κέβιν Άντερσον, με 4-6, 6-2, 6-3.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/