Connect with us

EDITORIAL

Εξέθεσε τον Στέφενς

Published

on

Ο τιμωρημένος από την ΟΥΕΦΑ Χουμπ Στέφενς, παρακολουθώντας το παιχνίδι Αλκμαάρ-ΠΑΟΚ από ψηλά (σουίτα) πρέπει να διαπίστωσε πόσο μεγάλο λάθος έκανε να αφήσει τον Σαλπιγγίδη εκτός ενδεκάδας.

του Θανάση Νικολάου
[email protected]
follow me @ThanNikolaou

Ο Δημήτρης Σαλπίγγιδης είναι ο πιο έμπειρος ποδοσφαιριστής από όλους όσοι ήταν σήμερα στο γήπεδο. Μπαρουτοκαπνισμένος όσο λίγοι, έχει βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά πολλάκις, είτε με τον ΠΑΟΚ, είτε με την Εθνική. Να μην ξεχνάμε πως ήταν και ο παίκτης που σκόραρε δύο φορές κατά της Άλκμααρ την προηγούμενη φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες. Εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε η λάθος επιλογή του Στέφενς, ο οποίος προτίμησε να αγωνιστεί με έναν επιθετικό (Αθανασιάδη) για να γεμίσει το κέντρο της ομάδας και να χαλάσει το παιχνίδι των Ολλανδών.

Δυστυχώς όμως για τον προπονητή του ΠΑΟΚ, το κέντρο της ομάδας του, χάλασε το δικό της παιχνίδι. Ο Στοχ δεν έκανε απολύτως τίποτα (δικαιώθηκε ο Αναστασιάδης που τον χαρακτήρισε περιπατητή), ο Λούκας ήταν κακός, ενώ ο Λάζαρ μάλλον έστειλε κάποιον άλλον να αγωνιστεί με τη φανέλα του. Κάπως προσπάθησε ο Τζιόλης, κυρίως ανασταλτικά. Ο Νίνης που ήταν ο παίκτης που στέρησε από τον Σαλπιγγίδη τη θέση του βασικού, έτρεξε, προσπάθησε, αλλά μέχρι εκεί. Ουσία μηδέν.

Οι κορυφαίοι παίκτες του ΠΑΟΚ, ήταν ο Χακόμπο που σταμάτησε αρκετές φορές τους επιθετικούς της Αλκμαάρ (στη φάση του γκολ δεν μπορούσε να κάνει πολλά) και τα δύο άκρα της άμυνας, Τζαβέλας και Κίτσιου. Όπως φάνηκε, οι δύο ακραίοι του Δικέφαλου έτρεχαν και για τους Στοχ και Λούκας που στην άμυνα ήταν ωσεί παρόντες.

Από την άλλη πλευρά, η Αλκμάαρ έδειξε πως δεν πρόκειται για μια ομάδα φόβητρο. Από ότι φάνηκε, η καλύτερη ομάδα του ομίλου είναι ο ΠΑΟΚ και αν ο Δικέφαλος δεν έχει απώλειες στην έδρα του, τότε δύσκολα θα χάσει την πρώτη θέση. Αρκεί φυσικά, ο Στέφενς να κάνει πιο… σοφόρ rotation και σε αγώνες must win να μην αφήνει στον πάγκο τον πιο έμπειρο και σαφώς πιο φιλότιμο παίκτη που διαθέτει η ομάδα του.
Πάντως η ισοπαλία, μια χαρά τις βόλεψε και τις δύο ομάδες, καθώς η Σαχτιόρ αναδέιχθηκε ισόπαλη (2-2) με την Μακάμπι Χάιφα στην έδρα της και έμεινε πίσω στη βαθμολογία.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/