Connect with us

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Επαφές με Κοντονή, Συναδινό

Published

on

Συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, είχε ο πρόεδρος της ΕΓΟ, Σάκης Βασιλειάδης. Τη Δευτέρα υπάρχει νέο ραντεβού με τον γενικό γραμματέα αθλητισμού, Τζούλιο Συναδινό.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου της ΕΓΟ, Σάκη Βασιλειάδη, με τον υφυπουργό αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή. Το ζήτημα που «καίει» όλες τις ομοσπονδίες είναι φυσικά αυτό της έγκρισης των προϋπολογισμών, προκειμένου να μπορέσουν να κινηθούν, αφού οι αγωνιστικές υποχρεώσεις πλησιάζουν. «Είδε ότι είμαστε μία νοικοκυρεμένη ομοσπονδία και του εξηγήσαμε ότι όσο περνάει ο καιρός είμαστε εκτεθειμένοι και απομακρυνόμαστε από το στόχο του Οκτωβρίου. Έχω πει ότι η προπόνηση είναι προστιθέμενη αξία και όταν χάνεις προπονήσεις δεν μπορείς να τις αναπληρώσεις», επεσήμανε στο Sportsfeed ο Βασιλειάδης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε τέσσερα βασικά θέματα.
Χρηματοδότηση Η ομοσπονδία ζήτησε να ενημερωθεί αν θα υπάρξει άμεσα χρηματοδότηση και η απάντηση του υφυπουργού ήταν ότι θα δοθεί έναντι ένα ποσό της τάξης του 20% πιθανότατα του περσινού προϋπολογισμού. Μάλιστα έχει δοθεί ήδη εντολή από τον Κοντονή να εκταμιευτεί το ποσό.
Νέες ομοσπονδίες Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία βάσει απόφασης του προηγούμενου υφυπουργού, του Γιάννη Ανδριανού, θα έχει πλέον υπό τη σκέπη της τις ομοσπονδίες μπόουλινγκ, σόφτμπολ, μπέιζμπολ και χόκεϊ. Όπως τόνισε ο Κοντονής θα ισχύσει αυτή η απόφαση και θα τις κρατήσει η ΕΓΟ.
Θέμα υπαλλήλων Η διοίκηση της ΕΓΟ υποστηρίζει ότι υπάρχει ένα 10% του υπάρχοντος προσωπικού που είναι πλεονάζον. Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν μετατάξεις και έδωσε το ελεύθερο στον πρόεδρο της ομοσπονδίας να προχωρήσει σε απολύσεις, δικαίωμα που του δίνει άλλωστε και ο νόμος.
Εγκαταστάσεις Η ΕΓΟ έθεσε και το θέμα των εγκαταστάσεων με τον Κοντονή να διαβεβαιώνει ότι ως το 2015 δεν υπάρχει πρόβλημα. Το ζήτημα αυτό θα συζητηθεί ξανά στη συνάντηση της Δευτέρας με τον γγα, Τζούλιο Συναδινό.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/