Connect with us

STORY

Επενδύουν στον αθλητισμό

Published

on

H Ρωσία επενδύει πολλά στα σπορ της και ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι το κράτος θα επιχορηγήσει ένα νέο πρόγραμμα ανάπτυξης σχολικού αθλητισμού με 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Το ποσό ακούγεται υπέρογκο, όμως για μία τεράστια χώρα όπως η Ρωσία θεωρείται λογικό προκειμένου να αλλάξει άρδην το μοντέλο ανάπτυξης του αθλητισμού. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα είναι τετραετές από το 2016 έως το 2020 και στόχο έχει να μπει η σωματική άσκηση ακόμη περισσότερο στη ζωή των Ρώσων, σε συνδυασμό φυσικά με τη δημιουργία πρωταθλητών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2006 μόλις το 20% των Ρώσων ασκούνταν μία φορά την εβδομάδα και σήμερα αυτό το ποσοστό έχει ανέβει στο 33%, ενώ αναφορικά με τους μαθητές που γυμνάζονται συστηματικά το ποσοστό ανεβαίνει στο 55%. Με το νέο πρόγραμμα η κυβέρνηση της Ρωσίας σκοπεύει να πολλαπλασιάσει αυτά τα ποσοστά.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αναβάθμιση των σχολικών αγώνων στα πιο δημοφιλή σπορ (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, χόκεϊ επί πάγου, βόλεϊ κ.α.), καθώς και οικονομικές επιβραβεύσεις στους αθλητές που διακρίνονται.

«Πιστεύω ότι ο σχολικός αθλητισμός είναι πολύ ενδιαφέρον και μπορεί να ενώσει τα παιδιά γύρω από τις σχολικές ομάδες και τον αθλητισμό», σχολίασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο Ρώσος πρόεδρος θεωρεί επιπλέον ότι μέσα από αυτό το πρότζεκτ, θα διευκολυνθεί η ανάδειξη ταλέντων που θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν υψηλό πρωταθλητισμό, ενώ σε κάθε περίπτωση λόγω της αύξησης της σωματικής άσκησης θα μειωθούν οι δαπάνες για την υγεία.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/