Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Επικυρώθηκαν οι ποινές

Published

on

Η ΙΑΑF επιβεβαίωσε τις ποινές έξι μηνών για χρήση απαγορευμένων ουσιών που δόθηκαν στους Τζαμαϊκανούς σπρίντερ Ασάφα Πάουελ (φωτογραφία) και Σιρόν Σίμπσον.

του Τόλη Λελεκίδη
[email protected]

Ο αποκλεισμός τους είναι από τις 21 Ιουνίου ως τις 20 Δεκεμβρίου. Επίσης, βρέθηκε «ντοπέ» η Νατάλια Καρέιβα, που ήταν 7η στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Λονδίνο στα 1500μ. Η Λευκορωσίδα αποκλείεται από τις 22 Αυγούστου του 2014 μέχρι τις 21 Αυγούστου του 2016, αλλά λόγω και των μετρήσεων στο βιολογικό της διαβατήριο από τις 28 Ιουλίου, όλα τα αποτελέσματά της από το 2010 ακυρώνονται. Έτσι, χάνει τη θέση στους Ολυμπιακούς, τις δύο παρουσίες της στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, την 4η θέση στο παγκόσμιο κλειστού του 2012 και στο ευρωπαϊκό κλειστού του 2013 και το ατομικό της ρεκόρ με 4.02.37 που πέτυχε στους ημιτελικούς στο Λονδίνο. Τέλος, το πρώτο θετικό δείγμα από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Ζυρίχη βρέθηκε στον Μολδαβό Αλεξέι Κραβτσένκο, που ήταν 7ος στις σειρές στα 400μ. εμπόδια. Η διετή ποινή του είναι από τις 27 Αυγούστου του 2014 μέχρι τις 26 Αυγούστου του 2016.

Στο μεταξύ, η γερμανική κυβέρνηση δημοσιοποίησε ότι από εδώ και πέρα το ντόπινγκ θα γίνεται ποινικό αδίκημα. Αθλητές που θα βρίσκονται ένοιχοι μπορεί να μπουν για τρεις μήνες φυλακή και σε όσους βρίσκονται στην κατοχή τους αναβολικές ουσίες μπορεί να μπαίνουν πάνω από δύο χρόνια.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/