Connect with us

STORY

Επιμένει η Ουκρανία

Published

on

Δεν φαίνεται διατεθιμένη να εγκαταλείψει τη διοργάνωση του ευρωμπάσκετ του 2015 η Ουκρανία. Παρά το γεγονός πως ο διευθυντής της οργανωτικής επιτροπής, Μαρκιγιάν Λουμπκίβσκι δήλωσε πως η πολιτική αστάθεια αναγκάζει τους Ουκρανούς να αποσυρθούν από τη διοργάνωση.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Ο Λουμπκίβσκι, ενημέρωσε τους Ουκρανούς ρεπόρτερ πως δέχθηκε πιέσεις λόγω της πολιτικής κρίσης, αλλά και των στρατιωτικών κινητοποιήσεων στην Κριμαία. “Η κατάσταση υποχρεώνει την Ουκρανία να αναθεωρήσει τις προτεραιότητες της, καθώς πρέπει να εξοικονομήσουμε χρήματα για την σταθερότητα και την ανεξαρτησία της χώρας”. Να σημειωθεί πως ο Λουμπκίβσκι, είχε ασχοληθεί και με τη συνδιοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του 2012 από την Ουκρανία και την Πολωνία.
Σήμερα όμως, ο πρόεδρος της ουκρανικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Αλεξάντερ Βολκόφ έστειλε επιστολή στην ευρωπαϊκή ζώνη της FIBA, πως δεν υπάρχει περίπτωση να ζητήσει η χώρα του, να απαλλαγεί από το ευρωμπάσκετ. “Είμαστε στη διαδικασία της ανασυγκρότησης της οργανωτικής επιτροπής γιατί θέλουμε να διαχειριστούμε καλύτερα τους οικονομικούς μας πόρους” αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Βολκόφ.
Η απόφαση αν θα παραμείνει ή όχι στην Ουκρανία η διοργάνωση θα παρθεί αυτό το σαββατοκύριακο στο Μόναχο, στη σύσκεψη της FIBA. Να σημειωθεί, πως η Ουκρανία ανέλαβε το ευρωμπάσκετ του 2015, το Δεκέμβριο του 2011 και οι έδρες των αγώνων είναι το Κίεβο, το Ντόνετσκ, το Λβιβ, η Οδησσός, το Ντνιπροπετρόβιτσκ και το Χάρκοβο.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/