Connect with us

ΑΛΠΙΚΟ ΣΚΙ

Επιστρέφει φουριόζα η Βον

Published

on

Η Αμερικανίδα σούπερ σταρ του αλπικού σκι, Λίντσεϊ Βον, ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή στις πίστες μετά από απουσία 10 μηνών, καθώς θα αγωνιστεί την Τετάρτη (01.10) στην Αυστρία, προειδοποιώντας ότι δεν έχει πει ακόμη την τελευταία της λέξη.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Μετά τον σοβαρό τραυματισμό της στο γόνατο τον περασμένο Ιανουάριο, που της είχε στερήσει τη συμμετοχή στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σότσι, η 29χρονη σκιέρ από τη Μινεσότα είναι πανέτοιμη να φορέσει και πάλι τα πέδιλά της.

«Πολλοί δεν πιστεύουν ότι θα καταφέρω να επιστρέψω», δήλωσε η Αμερικανίδα στους Νιου Γιορκ Τάιμς, συμπληρώνοντας με έμφαση: «Δεν με πειράζει καθόλου. Τα υπόλοιπα κορίτσια πιθανότατα αισθάνονται πολύ άνετα χωρις εμένα εκεί έξω. ‘Όταν επιστρέψω όμως, νομίζω ότι θα διαπιστώσουν ότι δεν μπορούν να παραμείνουν για πολύ ακόμη έτσι. Σίγουρα η νέα γενιά έρχεται στο προσκήνιο, αλλά θα συνειδητοποιήσουν ότι η βετεράνος δεν έχει φάει ακόμη τα ψωμιά της!», κατέληξε η χρυσή Ολυμπιονίκης του 2010. Μάλιστα η Βον εξέφρασε την επιθυμία της να δώσει το παρών στους τέταρτους Χειμερινούς Ολυμπιακούς της Αγώνες, το 2018 στη Νότια Κορέα, όταν θα είναι αισίως 33 ετών. «Πολλοί αναρωτιούνται αν το σώμα μου θα αντέξει ως τότε. Εγώ είμαι βέβαιη γι’ αυτό», προσθέτει γεμάτη αισιοδοξία η δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Τα καλά νέα δεν σταματούν όμως εδώ για τη Βον, καθώς σήμερα είχε την τιμή να ανακηρυχθεί πρέσβειρα των 2ων Χειμερινών Ολυμπιακών νέων του 2016, που θα φιλοξενηθούν στο Λίλεχαμερ της Νορβηγίας, 500 ημέρες πριν από την έναρξή τους. Η ίδια υπήρξε μάλιστα και η 1η πρέσβειρα της παρθενικής διοργάνωσης, το 2012 στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας. Μαζί με τη Βον, τον ίδιο ρόλο θα μοιραστεί και η Νορβηγίδα Κγιέτιλ Γιάνσρουντ, χρυσή Ολυμπιονίκης του Σότσι στη σούπερ γιγαντιαία κατάβαση (Super G), μετά την επιστροφή της από σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο το 2013.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/