Connect with us

OLYMPICS

Επιστροφή του μπέιζμπολ;

Published

on

Τί και αν το σώμα των “αθάνατων” της ΔΟΕ καταψήφισε την επιστροφή του μπέιζμπολ/σοφτμπολ στους Ολυμπιακούς Αγώνες; Ο Τόμας Μπαχ, άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει το άθλημα το 2020 στο Τόκιο.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Κατά τη διάρκεια της ασιατικής του περιοδείας, ο πρόεδρος της ΔΟΕ βρέθηκε χθες στο Τόκιο και υποσχέθηκε στους διοργανωτές των Αγώνων του 2020 πως θα επανεξετάσει το θέμα του μπέιζμπολ/σοφτμπολ το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές άθλημα στην Ιαπωνία.
Να σημειωθεί πως εκτός Αγώνων, τέθηκε το 2005 σε ψηφοφορία που έγινε στη Σιγκαπούρη το 2005, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο διεκδίκησε την επιστροφή του για το 2020, αλλά ηττήθηκε πανηγυρικά από το άθλημα της πάλης. Υπήρξε Ολυμπιακό άθλημα από το 1992 μέχρι το 2008, όταν μετά τους Αγώνες έγινε το δεύτερο άθλημα μετά το πόλο (επί χόρτο) που βγαίνει εκτός Ολυμπιακού κύκλου από το 1936. Ο λόγος ήταν πολύ απλός. Με εξαίρεση τις ΗΠΑ, την Κούβα και την Ιαπωνία, καμία άλλη χώρα δεν είχε το μπέιζμπολ (και το σοφτμπολ) στον Ολυμπιακό της κύκλο. Ουδείς, εκτός από τις συγκεκριμένες τρεις χώρες, ασχολείται με το άθλημα, παρά το γεγονός πως οι ΗΠΑ διαθέτουν φοβερό μάρκετινγκ και προσπαθούν να το προμοτάρουν σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Ο νεοεκλεγής Μπαχ, έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη πως θέλει να φέρει αρκετές αλλαγές στο Ολυμπιακό κίνημα, κάνοντας το πιο ευέλικτο. Με αυτό το σκεπτικό, υποσχέθηκε στον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπέ, ότι θα επανεξεταστεί το θέμα του μπέιζμπολ/σοφτμπολ. Άλλωστε για τους Αγώνες του 2024, θα υπάρξει ισχυρή υποψηφιότητα των ΗΠΑ που θέλουν οπωδήποτε το εθνικό τους άθλημα να υπάρχει στους Αγώνες. Άλλωστε οι Αμερικανοί ήταν αυτοί που το επέβαλαν εξαρχής προκειμένου να υπάρχει στους Αγώνες του 1996 στην Ατλάντα.
Προς το παρόν πάντως, με εξαίρεση τον Μπαχ, ουδείς άλλος από τη ΔΟΕ έχει εκφραστεί θετικά στην επιστροφή του μπέιζμπολ/σοφτμπολ, ιδίως στη θέση κάποιου άλλου αθλήματος.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/