Connect with us

OLYMPICS

Ζήλεψε την αντίζηλο

Published

on

Η Αργεντινή της κρίσης και των οικονομικών προβλημάτων εποφθαλμιά τη δόξα της άσπονδης γειτόνισσας Βραζιλίας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι «γκαούτσος» ετοιμάζουν διπλό χτύπημα τόσο για τους Θερινούς, όσο και για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Το χρήμα πολλοί εμίσησαν, τη δόξα ουδείς, και όπως φαίνεται αυτό το ασπάζονται ευλαβικά στο Μπουένος Άιρες. Πώς θα μπορούσε να είναι άλλωστε διαφορετικά, όταν η προαιώνια εχθρός Βραζιλία διοργάνωσε ένα από τα ωραιότερα παγκόσμια κύπελλα ποδοσφαίρου το περασμένο καλοκαίρι, ενώ σε μία διετία θα αποτελέσει το επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ούσα η πρώτη χώρα της Λατινικής Αμερικής που θα φιλοξενήσει την κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

Έτσι λοιπόν, η Ολυμπιακή ομοσπονδία της Αργεντινής σκέφτεται σοβαρά να καταθέσει υποψηφιότητα στο άμεσο μέλλον για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά όχι μόνο αυτό, καθώς σκέφτεται να πράξει το ίδιο και για την αντίστοιχη Χειμερινή διοργάνωση, με φόντο τις χιονισμένες Άνδεις της Παταγονίας. Αυτό θα αποτελέσει ιστορική πρωτοτυπία, καθώς ουδέποτε στο παρελθόν η χειμερινή εκδοχή των Αγώνων δεν φιλοξενήθηκε στο Νότιο ημισφαίριο.

Το κατά πόσο βέβαια αυτό είναι εφικτό, για μία χώρα που μέχρι πριν λίγο καιρό βρισκόταν στη μέγγενη του ΔΝΤ, είναι ένα κρίσιμο ερώτημα. Υπενθυμίζεται οτι η τελευταία Ολυμπιακή υποψηφιότητα της Αργεντινής είχε λάβει χώρα το 1997 ενόψει των Αγώνων του 2004, που κατέληξαν στην Αθήνα. Το νωρίτερο που η νοτιοαμερικάνικη χώρα μπορεί να καταθέσει υποψηφιότητα είναι για τη διοργάνωση του 2024, ενώ το 2018 θα φιλοξενήσει τους 2ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/