Connect with us

ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Η ακαδημία της πυγμαχίας

Published

on

Ένα τεράστιο συγκρότημα 21.000 τ.μ. χτίστηκε στο Καζακστάν και φιλοξενεί πλέον την ακαδημία της διεθνούς ομοσπονδίας πυγμαχίας.

Στο Καζακστάν το χρήμα ρέει άφθονο με την κυβέρνηση να ποντάρει πολλά στον αθλητισμό. Έτσι επιλέχθηκε η πόλη Ταλγκάρ, κοντά στο Αλμάτι, για να γίνει το επίκεντρο της ερασιτεχνικής πυγμαχίας, με την ΑΙΒΑ να ιδρύει εκεί την ακαδημία της.

Γυμναστήρια και ρινγκ που μπορούν να φιλοξενήσουν 150 πυγμάχους, ξενοδοχείο με 160 δωμάτια, εστιατόριο 180 ατόμων, κέντρο αποκατάστασης, κλινική, πισίνα, γήπεδα ποδοσφαίρου μπάσκετ και τένις, εργαστήριο αντιντόπινγκ, καθώς και δύο συνεδριακά κέντρα, περιλαμβάνονται στις πολυτελείς εγκαταστάσεις της ακαδημίας.

«Από τότε που έγινα πρόεδρος της ΑΙΒΑ, το 2006, το όνειρό μου ήταν να οικοδομήσουμε την ακαδημία της πυγμαχίας. Αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα χάρη στη σκληρή δουλειά της ΑΙΒΑ και της ομοσπονδίας πυγμαχίας του Καζακστάν. Αυτή η ακαδημία είναι ένα μοναδικό αθλητικό συγκρότημα στον κόσμο και είμαι περήφανος που αυτό το μέρος θα αποτελέσει ένα σπίτι για όλες τις εθνικές ομοσπονδίες», δήλωσε ο πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας, Τσινγκ-Κούο Γου.

Εκεί η ΑΙΒΑ θα διοργανώνει προγράμματα που θα απευθύνονται σε όλες τις ομοσπονδίες – μέλη της, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, με στόχο την άρτια προετοιμασία αθλητών και την επιστημονική κατάρτιση των προπονητών. Στόχος της παγκόσμιας ομοσπονδίας είναι να φιλοξενεί εκεί 5.000 πυγμάχους κάθε χρόνο.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/