Connect with us

ΠΑΛΗ

Η αυτοκράτειρα του ταπί

Published

on

Η Σαόρι Γιοσίντα συνεχίζει να γράφει ιστορία, καθώς κατέκτησε το 12ο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας της στην πάλη.

Με ύψος 1,57 και βάρος που δεν ξεπερνά τα 53 κιλά, η Γιοσίντα δεν γεμίζει το μάτι όσων δεν γνωρίζουν από πάλη. Στον κόσμο του ταπί, όμως, είναι ένας ζωντανός θρύλος και το απέδειξε για μία ακόμη φορά σήμερα, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ουζμπεκιστάν.

Με συνοπτικές διαδικασίες κατέκτησε το 12ο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμια πρωταθλήματα, κερδίζοντας στον τελικό την πρωταθλήτρια Ευρώπης Σοφία Μάτσον με 6-0.

Στη συλλογή της βρίσκονται επίσης, τρία χρυσά Ολυμπιακά και έτσι στα 32 χρόνια της, είναι το πιο επιτυχημένο πρόσωπο στην ιστορία της πάλης, έχοντας ξεπεράσει ακόμη και τον «βασιλιά» Αλεξάντερ Καρέλιν.

Η Γιοσίντα, που στην Ιαπωνία λατρεύεται για όσα έχει καταφέρει, ξεκίνησε τη μεγάλη της καριέρα από τη… Χαλκίδα, καθώς εκεί κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Έκτοτε, δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε μεγάλη διοργάνωση κατατροπώνοντας τις αντιπάλους με τη φοβερή τεχνική της.

Η 32χρονη υπερπρωταθλήτρια, είναι από τις ελάχιστες προσωπικότητες στην Ιαπωνία, που μιλάει απευθείας με τον αυτοκράτορα Ακιχίτο. Μάλιστα, μετά την κατάκτηση του τρίτου χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου στο Λονδίνο, η συμβουλή του αυτοκράτορα προς αυτή, ήταν «να συνεχίσει να προπονείται σκληρά».

Μετά από τόσες επιτυχίες, η Γιοσίντα παραμένει φιλόδοξη. «Θέλω το τέταρτο χρυσό μετάλλιο το 2016 στο Ρίο και γιατί όχι, στο Τόκυο το 2020», είπε πρόσφατα, παρόλο που όταν διοργανωθούν οι Ολυμπιακοί στην πατρίδα της εκείνη θα είναι 38 ετών. Πάντως, μέχρι να βρεθεί αντίπαλος να τη νικήσει σε μεγάλη διοργάνωση, μπορεί να λέει ότι θέλει.

Τα μετάλλια στην κατηγορία 53 κιλών
1. Σαόρι Γιοσίντα (Ιαπωνία)
2. Σοφία Μάτσον (Σουηδία)
3. Τζίλιανς Γκαλάις (Καναδάς)
3. Μιονγκ Τζονγκ (Β. Κορέα)

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/