Connect with us

ΤΕΝΙΣ

Η βραδιά των No.1

Published

on

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και η Σερένα Γουίλιαμς, Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα, δεν είχαν διάθεση για αστεία στον 4ο γύρο του αμερικανικού Όπεν, συνεχίζοντας με επιβλητικό τρόπο την ξέφρενη πορεία τους προς τους τελικούς.

του Νίκου Κούδα
[email protected] follow me @nkoudas

Τα μεγαλύτερα ονόματα στο ταμπλό της νεοϋρκέζικης διοργάνωσης κέρδισαν τις πρώτες προκρίσεις για τα προημιτελικά, δείχνοντας από νωρίς ποιοι είναι τα «αφεντικά» των κορτς. Ο αγαπημένος «Νόλε» των Σέρβων επιβλήθηκε του Γερμανού Φίλιπ Κόλσραϊμπερ με 6-1, 7-5, 6-4 μέσα σε δύο ώρες, δίχως να χάσει το σερβίς του σε ολόκληρο τον αγώνα, ενώ η Αμερικανίδα σταρ κατέβαλε εύκολα την αντίσταση της 29χρονης Εσθονής Κάια Κανέπι με 6-3, 6-3, συνεχίζοντας την αναζήτηση του 3ου συνεχόμενου τίτλου (και 6ου συνολικά) στο Όπεν της πατρίδας της.

Ο Τζόκοβιτς ήταν πολύ σοβαρός από την αρχή του αγώνα, καταφέρνοντας να «καθαρίσει» τον νωχελικό Γερμανό με 6-1 στο πρώτο σετ, μέσα σε μόλις 25 λεπτά. Η μοναδική αντίσταση που προέβαλε ο Κόλσραϊμπερ ήρθε στο 2ο σετ όταν και προηγήθηκε με 4-5 γκέιμς, αναγκάζοντας τον Σέρβο να σώσει σετ πόιντ με έναν καταπληκτικό winner. Αυτή ήταν και η καθοριστική στιγμή στον ρου της αναμέτρησης, αφού ο «Τζόκο» πήρε την ψυχολογία με το μέρος του, κερδίζοντας εύκολα τα τρία επόμενα γκέιμς και το σετ. Αυτή ήταν η 4η νίκη του Σέρβου τενίστα στο US Open, ενώ είναι εντυπωσιακό ότι με την πρόκρισή του αυτή φτάνει στους «8» καλύτερους της συγκεκριμένης διοργάνωσης για 8η συνεχόμενη σεζόν, και 22η σερί φορά συνολικά στα τέσσερα Γκραν Σλαμ, ένα ρεκόρ που είναι το δεύτερο καλύτερο στην ανοιχτή εποχή του επαγγελματικού τένις, πίσω από εκείνο μόνο του Ρότζερ Φέντερερ, που μετράει 36.
Επόμενο εμπόδιο για τον Τζόκοβιτς ένας εκ των Άντι Μάρεϊ και Τζο-Γουίλφριντ Τσονγκά, που αναμετρώνται αργότερα.

Από την πλευρά της, η 32χρονη Γουίλιαμς ήταν για μία ακόμη φορά καταιγιστική απέναντι στο Νο.50 της κατάταξης, πιστοποιώντας ότι παραμένει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου. Η σπουδαία τενίστρια από το Μίσιγκαν τελείωσε το ματς με 19 winners (οκτώ άσοι) έναντι 11 της Κανέπι, η οποία δεν κατάφερε να κοντράρει ουσιαστικά σε κανένα σημείο του αγώνα την πανίσχυρη αντίπαλό της. Το αξιοπερίεργο είναι ότι η συγκεκριμένη πρόκριση της Γουίλιαμς στα προημιτελικά ενός Γκραν Σλαμ είναι η παρθενική της για τη φετινή σεζόν, καθώς είχε γνωρίσει πρόωρους αποκλεισμούς στα τρία προηγούμενα (4ος γύρος στο αυστραλιανό, 2ος στο Ρολάν Γκαρός και 3ος στο Γουίμπλεντον). Αντίπαλος της Αμερικανίδας θα είναι η συνομήλική της Φλάβια Πενέτα από την Ιταλία, η οποία επικράτησε σχετικά δύσκολα στον άλλο αγώνα της ημέρας με 7-5, 6-2 της Κέισι Ντελάκουα. Αυτός θα είναι ο δεύτερος φετινός προημιτελικός σε Γκραν Σλαμ για την Πενέτα, καθώς είχε προηγηθεί εκείνος του Αυστραλιανού Όπεν στην αρχή της σεζόν, όταν και είχε αποκλειστεί με 6-2, 6-2 από την Κινέζα Λι Να.

Τα σημερινά (1/9) απογευματινά αποτελέσματα
ΑΝΔΡΕΣ – 4ος γύρος
Νόβακ Τζόκοβιτς (1) – Φίλιπ Κόλσραϊμπερ (22) 6-1, 7-5, 6-4

ΓΥΝΑΙΚΕΣ – 4ος γύρος
Φλάβια Πενέτα (11) – Κέισι Ντελάκουα (29) 7-5, 6-2
Σερένα Γουίλιαμς (1) – Κάια Κανέπι 6-3, 6-3

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/