Connect with us

INSTASPORTS

Η δασκάλα του πόλο

Published

on

Όταν πρωτομπήκε σε πισίνα το μετάνιωσε πικρά, αφού δεν ήξερε κολύμπι και λίγο έλειψε να πνιγεί. Ούτε 10 χρόνια μετά, η Ελένη Γούλα έφτανε στην κορυφή του κόσμου ως τερματοφύλακας της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών, βάζοντας στη συλλογή της το πιο πολύτιμο απόκτημα: ένα χρυσό παγκόσμιο μετάλλιο!

του Νίκου Κούδα
[email protected] follow me @nkoudas
φωτογραφίες-βίντεο Κώστας Αμοιρίδης
[email protected] follow me @amiridiskostas
[email protected]

Εκείνο που σε κερδίζει βλέποντάς τη για πρώτη φορά είναι το λαμπερό της χαμόγελο. Αυτό, και τα ολόχρυσα μαλλιά της, που θυίζουν την ταινία «Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά». Βλέπετε η Ελένη Γούλα δεν είναι μόνο μία εξαιρετική τερματοφύλακας στην ομάδα πόλο του αγαπημένου της Ηρακλή Θεσσαλονίκης, αλλά και μία πολύ καλή δασκάλα, απόφοιτος της παιδαγωγικής σχολής. Πώς συνδυάζει τις δύο φαινομενικά αταίριαστες αυτές ιδιότητες; Με μία τεράστια θέληση για επιτυχία και κυρίως με το χιούμορ και τη θετική διάθεση που τη χαρακτηρίζουν. Τα στοιχεία αυτά ήταν άλλωστε εκείνα που την οδήγησαν στον μεγάλο τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Σανγκάης του 2011, κόντρα στην οικοδέσποινα Κίνα. Και να σκεφτεί κανείς ότι η γνωριμία της με το πόλο ήταν ένα τυχαίο γεγονός, σε μία περίοδο της ζωής της που άλλαζε τα αθλήματα σαν τα πουκάμισα, αναζητώντας εναγωνίως εκείνο που θα της έκλεβε την καρδιά. Μελλοντικοί στόχοι της Ελένης; Η είσοδος στην πρώτη δυάδα του ελληνικού πρωταθλήματος και φυσικά το Ολυμπιακό ταξίδι στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το 2016. Όχι κι άσχημα, για κάποιον που ερωτεύτηκε το πόλο από… σπόντα!

[youtube id=”jjYgd1vlRIE” width=”620″ height=”360″]

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/