Connect with us

TEAM GREECE

Η… δεύτερη δόση της βράβευσης

Published

on

Η… δεύτερη δόση της βράβευσης των μελών της Ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες από την Προεδρία της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, με έξι πρωταθλητές μας που διέπρεψαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο να περνούν τις πύλες του προεδρικού μεγάρου και να συνομιλούν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

«Εκφράζετε την αριστεία. Είστε ζωντανό παράδειγμα και αποτελείτε σύμβολο της αριστείας. Οταν σας λέω ότι είμαστε υπερήφανοι για εσάς, θέλω να ξέρετε ότι είναι αλήθεια», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στους Ολυμπιονίκες, οι οποίοι από την πλευρά τους ζήτησαν την αρωγή της πολιτείας, κάτι για το οποίο δεσμεύθηκε ο κ. Παυλόπουλος.
Τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν στην χρυσή Ολυμπιονίκη της σκοποβολής Άννα Κορακάκη, η οποία είχε εκφράσει δημόσια τα παράπονά της για την μη πρόσκλησή της στην πρώτη εκδήλωση της Προεδρίας, που είχε πραγματοποιηθεί με την άφιξη του μεγαλύτερου μέρους της ελληνικής αποστολής από την Βραζιλία. «Ο,τι έγινε, έγινε», απάντησε η ίδια για το θέμα, βγαίνοντας από το προεδρικό μέγαρο. Όπως είπε, δεν συζήτησε με τον κ. Παυλόπουλο αυτό το θέμα, αλλά πρόσθεσε ότι δεν έχει μετανιώσει για όσα έχει πει έως σήμερα.
Όπως γίνεται αντιληπτό, στα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην έλλειψη χώρων προπόνησης για τους αθλητές μας. Επίσης, από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε αναφορά στο μείζον για τους αθλητές ζήτημα της επαγγελματικής τους αποκατάστασης, αναγνωρίζοντας (όπως και ένα 24ωρο νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας) ότι θα πρέπει κάτι να γίνει για τους αθλητές αυτού του επιπέδου που αφιερώνουν ουσιαστικά την ζωή τους για να φέρουν επιτυχίες στον Ελληνικό αθλητισμό.
Στην εκδήλωση, εκτός από την Άννα Κορακάκη και τον πατέρα και προπονητή της Τάσο, παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σκοποβολής και αντιπρόεδρος της ΕΟΕ Παύλος Κανελάκης. Οι δύο πλευρές πρόκειται να έχουν συνάντηση τις προσεχείς μέρες, μετά από πρωτοβουλία του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή. Επίσης, από πλευράς παραγόντων, παραβρέθηκαν στο προεδρικό ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο γενικός γραμματέας Μανώλης Κατσιαδάκης και ο αρχηγός της Ελληνικής αποστολής στο Ρίο Ισίδωρος Κούβελος.
Ακόμα, από πλευράς αθλητών είχαν προσκληθεί ως «διακριθέντες αθλητές στο Ρίο» ο 5ος Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Βύρωνας Κοκκαλάνης μαζί με τον προπονητή του Γιώργο Καραγιώργο και τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Αντώνη Δημητρακόπουλο, οι 6οι Ολυμπιονίκες της τετρακώπου ελαφρών βαρών της κωπηλασίας Σπύρος Γιάνναρος, Στέφανος Ντούσκος και Γιάννης Πέτρου μαζί με τον προπονητή τους Πολυχρόνη Βλασταρίδη καθώς και η όγδοη Ολυμπιονίκης του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου, η οποία παρέστη χωρίς κάποια συνοδεία προπονητή ή παράγοντα από τον ΣΕΓΑΣ.
Πάντως και η προεδρία της Δημοκρατίας το έκανε το… φάουλ της, καθώς σε αυτήν την «δεύτερη δόση» των τιμών προς τους αθλητές, κλήθηκαν μόνο όσοι στέφθηκαν Ολυμπιονίκες με την ευρύτερη και… ελληνική έννοια του όρου, δηλαδή όσοι κατέκτησαν μέχρι και την όγδοη θέση. Την προηγούμενη φορά είχαν πάει όλοι οι αθλητές έτσι όπως είχαν αφιχθεί από το Ρίο, με τις γνωστές πολλές απουσίες. Το σωστό όμως θα ήταν οι τιμές να μην περιορίζονται μόνο στους πρώτους, αλλά να τιμάται πρωτίστως η συμμετοχή. Και καλό θα ήταν αυτό να γίνεται πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Γιατί κάθε άλλο παρά εύκολη και αυτονόητη είναι ακόμα και η εξασφάλιση του εισιτηρίου για να λάβει κάποιος μέρος στο κορυφαίο ραντεβού…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/