Connect with us

ΤΕΝΙΣ

Η επιστροφή του Χαϊλάντερ

Published

on

Ο Σκοτσέζος Άντι Μάρεϊ θυμήθηκε τον παλιό, καλό του εαυτό, επικρατώντας με χαρακτηριστική άνεση του Γάλλου Τζο-Γουίλφριντ Τσονγκά στο μεγάλο ντέρμπι του 4ου γύρου του αμερικανικού Όπεν, και δίνοντας μεγάλο ραντεβού στα προημιτελικά με αντίπαλο τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

του Νίκου Κούδα
[email protected] follow me @nkoudas

Και εγένετο το πρώτο μεγάλο ζευγάρι. Νόβακ Τζόκοβιτς εναντίον Άντι Μάρεϊ, ή αν προτιμάτε Νο.1 εναντίον Νο.9 στον κόσμο, θα συγκρουστούν την ερχόμενη Τετάρτη με φόντο μία θέση στους ημιτελικούς του «Φλάσινγκ Μίντοους». Ο 27χρονος Βρετανός ανακάλυψε την κατάλληλη στιγμή το «μάτι της τίγρης» που τον είχε οδηγήσει στην κατάκτηση του US Open το 2012, αποκλείοντας με συνοπτικές διαδικασίες τον ιδιαίτερα φορμαρισμένο Γάλλο αντίπαλό του, με 3-0 σετ (7-5, 7-5, 6-4).

Αυτή ήταν η 10η νίκη του Μάρεϊ επί του Τσονγκά σε 12 αναμετρήσεις μεταξύ τους και σίγουρα είναι μία από τις σημαντικότερες για τον Σκοτσέζο από ψυχολογικής πλευράς, καθώς συνεχίζει να αναζητά εναγωνίως τη χαμένη αγωνιστική του ταυτότητα μετά την απομάκρυνση του πρώην προπονητή του, Ιβάν Λεντλ, και την πρόσληψη της Γαλλίδας Αμελί Μορεσμό στον ίδιο ρόλο, σε μία κίνηση που έχει ήδη συζητηθεί πολύ. Ο Μάρεϊ ήταν εξαιρετικός, κερδίζοντας 11 άσους και συνολικά 45 winners στο παιχνίδι, δηλαδή 13 περισσότερους από τον αντίπαλό του, που δεν βρέθηκε σε καθόλου καλή μέρα.

Αυτή ήταν η 15η συνεχής πρόκριση στα προημιτελικά των Γκραν Σλαμ σε 15 συμμετοχές για τον τενίστα από τη Γλασκόβη, καθώς μετράει πέντε τελικούς (οι δύο νικηφόροι), πέντε ημιτελικούς και πέντε προημιτελικούς, ενώ η μοναδική φορά που δεν τα κατάφερε να προκριθεί ήταν πέρσι στο Ρολάν Γκαρός, κι αυτό επειδή δεν έλαβε καν μέρος στο τουρνουά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η προϊστορία ανάμεσα σε Μάρεϊ και Τζόκοβιτς στις 20 προηγούμενες φορές που αναμετρήθηκαν είναι 12-8 υπέρ του Σέρβου (2-0 στο χώμα ο Τζόκοβιτς, 2-0 στο γρασίδι ο Μάρεϊ και 10-6 σε σκληρή επιφάνεια ο Τζόκοβιτς).

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/