Connect with us

EDITORIAL

Η Ευρώπη των ευκαιριών

Published

on

Ολοκληρώθηκαν οι κληρώσεις για Ολυμπακό και ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Εκ πρώτης όψεως, οι δύο μοναδικοί εκπρόσωποι της Ελλάδας, δείχνουν ικανοί για συλλογή βαθμών και ευρώ αλλά και να περάσουν στον επόμενο γύρο. Με μια δεύτερη ανάγνωση, επιβεβαιώνεται η… πρώτη ματιά.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Φαινομενικά ο Ολυμπιακός είχε μία πολύ καλή κλήρωση. Η Μπενφίκα πέρσι ήταν πολύ δυνατή, αλλά την κρίσημη στιγμή λύγισε και τα έχασε όλα. Φέτος προχώρησε σε πολλές μεταγραφές και δεν έχει ακόμα την περσινή ομοιογένεια. Σίγουρα δεν τρομάζει τον καλό Ολυμπιακό, ιδίως εντός έδρας.

Η ισχυρή ομάδα του ομίλου, είναι η Παρί Σεν Ζερμέν. Από τη μέση και μπροστά τρομάζει. Είναι από τις κορυφαίες του πλανήτη με παίκτες όπως ο Ιμπραϊμοβιτς, ο Καβάνι και ο Λαβέτσι μπορεί να σκοράρει οπουδήποτε. Διεθέτει όμως αχίλλειο πτέρνα και αυτή είναι η άμυνα της. Ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη έχει κερδίσει καλύτερες ομάδες από τους Γάλλους, αλλά σε εποχές που και ο ίδιος διέθετε καλύτερη ομάδα.
Όσον αφορά στην Άντερλεχτ, δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα του παρελθόντος. Παραμένει μες δυνατή και επικίνδυνη, όμως είναι στα μέτρα των ερυθρόλευκων.

Ο καλός Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και μπορεί να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση του ομίλου. Δυστυχώς ο καλός Ολυμπιακός έχει αρκετό καιρό να εμφανιστεί και με τη φθορά που έχει υποστεί ο Μίτσελ, δύσκολα θα εμφανιστεί στο άμεσο μέλλον. Αν δεν υπήρχε το θέμα του προπονητή στους ερυθρόλευκους, οι πιθανότητες για πρόκριση τους θα ήταν σαφώς περισσότερες. Ακόμα και έτσι όμως, με λίγη δόση τύχης και αρκετή δόση σοβαρότητας μπορεί να τα καταφέρει.

Περνάει ο ΠΑΟΚ
Στην Αλκμάαρ χρωστάει κάτι ο ΠΑΟΚ από το 2004. Τότε οι Ολλανδοί είχαν αποκλείσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης στον πρώτο γύρου του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με δύο νίκες (3-2, 2-1). Από τότε πολλά έχουν αλλάξει και όπως φάνηκε χθες και σήμερα στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, οι Ολλανδοί δεν είναι σε καλό φεγγάρι. Σίγουρα δεν είναι καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ.

Η Μακάμπι Χάιφα, ήταν γραφτό να αναμετρηθεί με το Δικέφαλο στο Γιουρόπα λιγκ. Κληρώθηκαν αντίπαλοι για πρώτη φορά στις 9 Αυγουστου και τώρα θα βρεθούν στον ίδιο όμιλο. Ότι ίσχυε τότε, ισχύει και τώρα όσον αφορά τα δεδομένα των δύο ομάδων.
Η Σαχτάρ Καραγκάντι, παραλίγο να αποτελέσει τη μεγάλη έκπληξη του Τσάμπιονς λιγκ καθώς νίκησε στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ 2-0 τη Σέλτικ. Ηττήθηκε όμως στο επαναληπτικό 3-0 από τους Σκοτσέζους και υποβιβάστηκε στο Γιουρόπα λιγκ. Οι Καζακστανοί, δείχνει ενθουσιώδεις αλλά ποιοτικά λίγοι.

Το συμπέρασμα της κλήρωσης για τον ΠΑΟΚ, είναι πως μπορεί να περάσει ως πρώτος από τον όμιλο, συγκεντρώνοντας μάλιστα και ένα καλό… χαρτζιλίκι από τις νίκες. Αν θα καταφέρει να βγει αλώβητος από τραυματισμούς και αντέξει σε διπλό ταμπλο (Ελλαδα-Ευρώπη), μπορεί να προχωρήσει αρκετά στο θεσμό καθώς με εξαίρεση τη Βαλένθια και την Τότεναμ (την οποία έχει αποκλείσει), δεν υπάρχει άλλη ομάδα φέτος που να προκαλεί τον τρόμο. Προς το παρόν φυσικά, καθώς αναμένονται και οι τρίτοι από τους ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/