Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Η καλύτερη Εθνική

Published

on

Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκλήρωσε το τουρνουά του Κάουνας η Εθνική ομάδα μπάσκετ. Οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη έδειξαν τον καλό τους πρόσωπο και επικράτησαν 95-65 επί της ομάδας της Νέας Ζηλανδίας. Πλέον έχουν απομείνει μόνο τα φιλικά παιχνίδια με την Τουρκία (όπου θα ενσωματωθεί και ο Νικ Καλάθης) και στη συνέχεια η Εθνική θα αναχωρήσει για την Ισπανία.

Η Εθνική ομάδα ξεκίνησε καλά το παιχνίδι έχοντας ιδιαίτερη ευστοχία έξω από τη γραμμή των τριών πόντων. Ζήσης, Παπανικολάου και Βασιλειάδης ευστοχούσαν για την Εθνική και Λόι, Ουέμπστερ και Πένι απαντούσαν για τους Νεοζηλανδούς. Αποτέλεσμα, οι δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται 26-23 υπέρ της Εθνικής.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το σκηνικό δεν άλλαξε καθόλου. Οι δυο ομάδες συνέχισαν να συμβαδίζουν στο σκορ με την Εθνική να έχει σε εξαιρετική μέρα τον Νίκο Ζήση, ενώ και οι Πρίντεζης-Μπουρούσης ήταν καλοί επιθετικά. Από την άλλη, οι Νεοζηλανδοί συνέχισαν τα αψυχολόγητα μακρινά τρίποντα τα οποία έβρισκαν το στόχο. Τελικά το πρώτο ημίχρον έληξε με την ελληνική ομάδα να προηγείται 50-48.

Η τρίτη περίοδος ήταν η καλύτερη της Εθνικής στα μέχρι στιγμής φιλικά παιχνίδια που έχει δώσει. Με το ξεκίνημα βρέθηκε πίσω στο σκορ 52-51. Ακολούθησε εξαιρετική άμυνα και ένα σερί 26-8 για να ολοκληρωθεί το τρίτο δεκάλεπτο με την Εθνική να βρίσκεται στο +19 (78-59).
Στο τέταρτο δεκάλεπτο η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη συνέχισε να παίζει καλή άμυνα και να είναι εύστοχη στην επίθεση. Το τελικό 95-65 αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα.

Ελλάδα Πρίντεζης 10, Ζήσης 14(3), Παπανικολάου 14(2), Βασιλειάδης 9(3), Καϊμακόγλου 9(1), Μπουρούσης 15(1), Αντετοκούνμπο 3, Σλούκας 5(1), Μάντζαρης Βουγιούκας 7, Γλυνιαδάκης 6, Γιάνκοβιτς 3(1).
Νέα Ζηλανδία Λόι 5(1), Βούκονα 4, Αμπερκόρμπι 6, Ουέμπστερ 15(4), Πένι 12(3), Φρανκ 2, Φοτού 8, Τάιτ 2, Χόρβαθ 7, Άντονι 2.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/