Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Η Κουβανή Λιάνε Καστανέντα Σιμόν στον Άρη

Published

on

Την πιο μεγάλη μεταγραφή στην ιστορία της πραγματοποίησε η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Άρη που κάλυψε το κενό της Κένταλ Κλίβελαντ με την Κουβανή διαγώνια Λιάνε Καστανέντα Σιμόν.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Πρόκειται για την αδελφή του άλλοτε αρχηγού της Εθνικής Κούβας Ρομπερτλάντι Σιμόν, η οποία όπως κι ο αδερφός της εγκατέλειψε την Εθνική για να παίξει επαγγελματικά και το 2015 είχε αναδειχθεί 10η σκόρερ στο τσάμπιονς λιγκ γυναικών με την φανέλα της τσεχικής Προστέγιοφ.
Η 30χρονη Σιμόν πέρσι δεν αγωνίστηκε καθώς τον Νοέμβριο έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί κι αυτός ακριβώς ήταν κι ο λόγος που την έφερε στην Θεσσαλονίκη συν το γεγονός ότι σε εξωαγωνιστικό επίπεδο ο Άρης σιγά, σιγά μεγαλώνει.
Η Σιμόν γνώριζε ότι μετά την εγκυμοσύνη δεν θα μπορούσε να παίξει εύκολα σε υψηλό επίπεδο και έτσι αποδέχθηκε την πρόταση των κίτρινων να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα που δεν είναι στα κορυφαία της Ευρώπης.
Κι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τη μεταγραφή είναι ο Τούρκος μάνατζερ Σαχίν Γκουράι, ο πατέρας του οποίου έχει γεννηθεί στην Θεσσαλονίκη.
Ο Άρης μέσω του τιμ μάνατζερ της ομάδας Γιάννη Γιαννάκη έχει αναπτύξει καλές σχέσεις μαζί του κι έτσι τον Σεπτέμβριο όταν δημιουργήθηκε πρόβλημα με το τουρνουά της Χαλκμπανκ οι κίτρινες κάλυψαν το κενό και ταξίδεψαν στην Άγκυρα.
Για τον Άρη ήταν μια τεράστια εμπειρία, αλλά κυρίως άνοιξε μια πόρτα που υπό προϋποθέσεις μπορεί να του αλλάξει και επίπεδο.
Κάτι που φάνηκε μόλις δημιουργήθηκε το πρόβλημα με την Κλίβελαντ, με τους κίτρινους να αναζητούν τις διαθέσιμες λύσεις και τον Γκουράι να ρίχνει στο τραπέζι την Σιμόν.
Στο άκουσμα του ονόματος της οι άνθρωποι του Άρη στην αρχή θεώρησαν ότι το όνομα απλά ειπώθηκε, αλλά όπως αποδείχθηκε ο Τούρκος ατζέντης το εννοούσε κι η Σιμόν είναι πλέον στην Θεσσαλονίκη έτοιμη να κάνει ντεμπούτο στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Μάλιστα χθες οι άνθρωποι του Άρης της έκαναν τούρτα έκπληξη στο γεύμα που είχε η ομάδα καθώς στις 18/10 είχε τα γενέθλια της… «Η Σιμόν στην Ελλάδα; Αποκλείεται! Αυτή είναι πολύ μεγάλη παίκτρια…», ήταν η αντίδραση της Μαντλέν Μοντάνο, αλλά και όλων όσων είχαν ενημερωθεί για τις επαφές του Άρη και πλέον ο Δημήτρης Σολκίδης καλείται να ενσωματώσει την Κουβανή διαγώνια όσο πιο γρήγορα γίνεται στην ομάδα, που στα χαρτιά δείχνει ικανή για μεγάλα πράγματα.

Ρομπερτλάντι και Λιάνες Σιμόν.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/