Connect with us

MONEY

Η Μονακό νίκησε τη Ρεάλ

Published

on

Ολοκληρώθηκε η μεταγραφική περίοδος σε ολόκληρη την Ευρώπη, με ποσά ρεκόρ να καταγράφονται εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Στην κορυφή όλων, η νεοφώτιστη από τη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας, Μονακό.

του Θανάση Νικολάου
[email protected]
follow me @ThanNikolaou

Μπορεί η Ρεάλ Μαδρίτης να έσπασε κάθε ρεκόρ με τη μεταγραφή του Γκάρεθ Μπέιλ από την Τότεναμ, έναντι 101.000.000 ευρώ, ωστόσο όμως στο συνολικό νούμερο έχασε την πρωτιά από τη… μικρή Μονακό. Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ριμπολόβλεφ ξόδεψε περισσότερα από 172 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να κάνει την ομάδα του πριγκηπάτου πρωταθλήτρια Γαλλίας.
Πρώτα έδωσε 62,7 εκατομμύρια ευρώ για να πάρει από την Ατλέτικο Μαδρίτης τον Κολομβιανό Φαλκάο και στη συνέχεια πλήρωσε 71 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει πακέτο από την Πόρτο τους Ροντρίγκες και Μουτίνιο. Επειδή με τρεις μεταγραφές πρωτάθλημα δεν κερδίζεις αν προέρχεσαι από τη δεύτερη κατηγορία, έδωσε καμιά 40αρια εκατομμύρια ακόμα για τα… συμπληρώματα. Μάλιστα η Μονακό δεν πούλησε ούτε έναν παίκτη για να βάλει λεφτά στο ταμείο της. Όποιον παίκτη δεν ήθελε ο Ρανιέρι, ο Ριμπολόβλεφ τον άφηνε ελεύθερο.

Αντιθέτως, ο έξυπνος Φλορεντίνο Πέρεθ έδωσε μεν 101 εκατομμύρια ευρώ στην Τότεναμ, φρόντισε όμως να επιστρέψει κάποια χρήματα στο ταμείο της Ρεάλ πουλώντας τον Οζίλ στην Άρσεναλ έναντι 52 εκατομμύρια ευρώ και τους Ιγκουαΐν, Αλμπιόλ και Καγιεχόν στη Νάπολι έναντι 60,7 εκατομμύρια ευρώ. Θα μπορούσε να βγάλει χρήματα και από τον Κακά, αλλά επέλεξε να αφήσει τον Βραζιλιάνο να υπογράψει ως ελεύθερος παίκτης στη Μίλαν.
Η ομάδα που ξόδεψε για πρώτη φορά μεγάλο ποσό για μεταγραφές, είναι η Τότεναμ. Ξόδεψε 126,6 εκατομμύρια ευρώ και εισέπραξε 132,6. Έβγαλε και κέρδος έξι εκατομμύρια.

Από τις υπόλοιπες ομάδες, έκπληξη προκαλεί η παρουσία στη λίστα, της Νάπολι και της Ρόμα. Οι μεν Ναπολιτάνοι, πουλώντας τον Καβάνι πήραν τρεις παίκτες από τη Ρεάλ έχοντας για στόχο να κλέψουν το πρωτάθλημα από τη Γιουβέντους. Και στην περίπτωση της Ρόμα ισχύει το ίδιο. Οι πρωτευουσιάνοι, πούλησαν τρεις παίκτες ακριβά (Λάμελα 32 εκατ, Μαρκίνιος 32,7 εκατ. και Οσβάλντο 15,7 εκατ.) και ξόδεψαν όλα τα χρήματα σε μεταγραφές.

Από όλους αυτούς τους παίκτες που μετακινήθηκαν δημιουργώντας ρεκόρ σπατάλης, οι μόνι που δείχνουν να μπορούν να επιστρέψουν τα λεφτά που ξοδεύτηκαν, είναι το δίδυμο των αιώνιων της Ισπανίας Μπέιλ και Νεϊμάρ. Ρεάλ και Μπαρτσελόνα είναι… μανούλες στο μάρκετινγκ και με τα εκατομμύρια των οπαδών που έχουν σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν αρχίσει ήδη να κάνουν απόσβεση των εκατομμυρίων που επένδυσαν στους δύο ποδοσφαιριστές. Όσον αφορά τις ομάδες που ανήκουν σε ολιγάρχες, όπως η Μονακό, η Παρί, και η Σίτι (η Τσέλσι του Αμπράμοβιτς είναι άλλη κατηγορία πλέον) δεν τους απασχολεί αν θα έχουν κέρδη από το την εκμετάλλευση της εικόνας των παικτών. Το μόνο πους τους ενδιαφέρει είναι η κατάκτηση των τίτλων. Τότεναμ και Ρόμα βρέθηκαν με πολλά λεφτά στα χέρια και τα ξόδεψαν, ενώ η Μπάγερν επένδυσε όπως πάντα μακροπρόσθεσμα. Ίσως η Νάπολι να είναι η μόνη ομάδα στη λίστα, που ξόδεψε μεν πολλά (αφού πρώτα εισέπραξε πολλά) έχοντας προγραμματισμό και πολύ συγκεκριμένο στόχο. Να ξανακλέψει το πρωτάθλημα Ιταλίας από τον πλούσιο βορρά.

Screen Shot 2013-09-05 at 12.24.27 AM

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/