Connect with us

OLYMPICS

Η Νέα Υόρκη λέει όχι

Published

on

Τρία χρόνια πριν από τη ψηφοφορία για την ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 και ακόμα δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Οι Αμερικανοί που τόσο πολύ θέλουν τους Αγώνες (όσο και οι Γάλλοι) δεν μπορούν να βρουν την ιδανική πόλη που θα είναι πολύ δυνατή υποψήφια. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε πάντως πως η πόλη του δε θα καταθέσει φάκελο.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το νούμερο ένα γεγονός παγκοσμίως και το πιο κερδοφόρο από οποιαδήποτε άλλη διοργάνωση. Άλλωστε το γεγονός ότι έχουν πουληθεί τα τηλεοπτικά δικαιώματα μέχρι και το 2032, ενώ οι χορηγοί συνεχώς ανανεώνουν τις συμφωνίες αποδεικνύει πως λεφτά για τους Αγώνες υπάρχουν. Πολλά…
Ωστόσο όμως ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ Ντε Μπλάζιο δεν πείθεται, προκειμένου η πόλη του να καταθέσει φάκελο στην Ολυμπιακή επιτροπή των ΗΠΑ προκειμένου να είναι υποψήφια για το 2024. Ο λόγος είναι οικονομικός και όχι μόνο. Ο Ντε Μπλάζιο καταλαβαίνει πολύ καλά πως σε περίπτωση ανάθεσης, η Νέα Υόρκη θα μετατραπεί σε στρατιωτική ζώνη και αυτό είναι κάτι που κανένας Νεοϋρκέζος δε θα επιθυμούσε.
Το 2005, η Νέα Υόρκη διεκδίκησε τους Αγώνες του 2012, όμως κατάφερε να φτάσει μόνο μέχρι το δεύτερο γύρο παίρνοντας 16 ψήφους. Οι ΗΠΑ διεκδίκησαν και τους Αγώνες του 2016 με το Σικάγο, το οποίο αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο.
Οι Αμερικανοί, δεν είναι ιδιαίτερα δυνατοί μέσα στη ΔΟΕ και η απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα να μποϊκοτάρει τους χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σότσι,προσμετράται στα μείον κάθε αμερικανικής υποψηφιότητας. Τα μέλη της ΔΟΕ δεν ξεχνούν και αυτό είναι κάτι που θα μετρήσει πολύ την ημέρα της ψηφοφορίας. Προς το παρόν, η μόνη πόλη που φαίνεται να θέλει πολύ τους Αγώνες του 2024, είναι το Παρίσι καθώς οι Γάλλοι θέλουν να γιορτάσουν τα 100 χρόνια από τους Αγώνες του 1924. Δυστυχώς και για τους Γάλλους, η κίνηση του Ολάντ να μιμηθεί τον Ομπάμα είναι στα μείον της υποψηφιότητας τους.
Αν και έχουμε μπροστά μας ακόμα τρία χρόνια, πολλοί αρχίζουν και υποστηρίζουν πως το 2024 θα είναι η σειρά της Αφρικής να διοργανώσει Αγώνες, κάτι που ήταν η μεγάλη επιθυμία του Νέλσον Μαντέλα. Φυσικά κανείς δε θα πρέπει να ξεγράψει τους Καταριανούς και τους Αζέρους. Ιδίως το Μπακού, το 2015 θα καταθέσει τα διαπιστευτήρια του με τη διοργάνωση των 1ων ευρωπαϊκων αγώνων, υπό την αιγίδα της ευρωπαϊκής Ολυμπιακής επιτροπής.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/