Connect with us

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Η ομάδα για το παγκόσμιο

Published

on

Στην Αθήνα συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας άρσης βαρών για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζακστάν.

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Η ομάδα ολοκλήρωσε νωρίτερα απ’ ότι αναμενόταν το προπονητικό καμπ της Αριδαίας και έτσι επέστρεψε στην Αθήνα, όπου παραμείνει μέχρι να αναχωρήσει για το παγκόσμιο πρωτάθλημα (4-16 Νοεμβρίου).

Στο Καζακστάν η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί με έξι αθλητές και δύο αθλήτριες, που θα επιδιώξουν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, αφού ξεκινά να τρέχει το σύστημα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Στις γυναίκες, οι αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Καζακστάν αναμένεται να είναι οι Αθανασιάδου και Μπεντέλη στην κατηγορία των 58 κιλών, ενώ στους άνδρες έχουν επιλεγεί επτά αθλητές εκ των οποίων ένας θα είναι αναπληρωματικός. Πρόκειται για τους Ακριτίδη (62κ.), Μαριανάκη (77κ.), Μαρτασίδη (85κ.), Ιακωβίδη (85κ.), Σαλτσίδη (94κ.), Στρουμπή (105κ.) και Καβελασβίλι (φωτογραφία – 105κ.). Αναπληρωματικός αναμένεται να είναι ένας εκ των Μαριανάκη και Σαλτσίδη.

Στην Αθήνα η Εθνική πραγματοποιεί κοινές προπονήσεις με την εθνική ομάδα της Αλβανίας.

Το σύστημα πρόκρισης
Σύμφωνα με το σύστημα πρόκρισης που έχει υιοθετήσει η Διεθνής Ομοσπονδία, τα παγκόσμια πρωταθλήματα του 2014 (Καζακστάν) και του 2015 (Χιούστον) θα δώσουν στους άνδρες 108 θέσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ ακόμη 31 θέσεις θα προκύψουν από τα ηπειρωτικά πρωταθλήματα και 8 θέσεις από μία σειρά διοργανώσεων όπως τα γκραν πρι της IWF. Για τις γυναίκες τα αντίστοιχα νούμερα προκρίσεων είναι 67 θέσεις από τα παγκόσμια πρωταθλήματα, 24 από τα ηπειρωτικά και 7 από τις υπόλοιπες διοργανώσεις…

Ουσιαστικά, ο αντικειμενικός στόχος της ελληνικής ομοσπονδίας είναι να καταταγεί όσο γίνεται ψηλότερα στα παγκόσμια πρωταθλήματα του 2014 και του 2015, των οποίων οι βαθμολογίες θα προστεθούν για να προκύψουν οι τελικές προκρίσεις.

Στους άνδρες οι χώρες που θα καταταγούν από την πρώτη έως την έκτη θέση κερδίζουν έξι προκρίσεις, από την 7η έως τη 12η πέντε, από την 13η έως τη 18η τέσσερις και από την 19η έως την 24η τρεις. Στις γυναίκες τέσσερις προκρίσεις δίνουν οι θέσεις 1-9, τρεις προκρίσεις οι θέσεις 10-16 και δύο προκρίσεις οι θέσεις 17-21.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/