Connect with us

STORY

Η παγκόσμια Βουγιούκα

Published

on

Μίλα Γιόβοβιτς δεν τη λες, αν και είναι εξίσου όμορφη με τη διάσημη ηθοποιό… Κυρίως, όμως, είναι πιο αποτελεσματική με το ξίφος στα χέρια παρά τη σκληρή δουλειά της Μίλα για τις ανάγκες των ταινιών «Story Of Joan of Arc» και «Resident Evil».

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Περισσότερες ομοιότητες, πάντως, φέρεται να έχει με την… Κάθριν Ζέτα Τζόουνς! Εξίσου ψηλή, εντυπωσιακή και άριστη ξιφομάχος! Μόνο ο Αντόνιο Μπαντέρας λείπει από την καθημερινότητα της Βασιλικής Βουγιούκα για να κάνει τη ζωή της όμορφη σαν παραμύθι. Έστω και ως παρτενέρ σε μία ξιφομαχία σαν κι αυτή που έγραψε ιστορία στην ταινία «Μάσκα του Ζορό»!
Τη Βάσω, άλλωστε, μόνο άνδρες μπορούν να την κοντράρουν όταν πιάνει τη σπάθη. Οι γυναίκες τη φοβούνται! Το ομολόγησε η Θεοδώρα Γκουντουρά, η φερόμενη ως διάδοχος της Βουγιούκα στην ελληνική ξιφασκία. Τι είπαμε ότι λείπει από τη Βάσω; Ο Αντόνιο Μπαντέρας; Ψέματα! Της λείπει και ένα χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση! Πολλές φορές έφτασε στην πηγή! Αλλά πότε τα διαιτητικά σφάλματα, πότε η ατυχία ανέβαλαν διαρκώς την άνοδο στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα ή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Ξέρεις θέλει και λίγο τύχη καμία φορά! Προπόνηση έκανα αρκετή! Αισθάνομαι έτοιμη! Για να δούμε….», μας αποκρίθηκε από το μακρινό Καζάν! Εκεί που θα διεκδικήσει το πρώτο χρυσό μετάλλιό της σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Με τον Γκαμπριέλ Ντούτσια να βρίσκεταιο στο πλευρό της, σίγουρος για τη δουλειά που έκαναν τους τελευταίους μήνες. Από τότε που η Βάσω ξεμπέρδεψε με την τοπική αυτοδιοίκηση και επέστρεψε στη σκληρή προπόνηση.
Υπάρχει και τρίτος άνθρωπος στο Καζάν! Πρόκειται για τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, τον Μανώλη Κατσιαδάκη. Άλλος ένας θαυμαστής της Βουγιούκα! Αν και ο πιο φανατικός υποστηρικτής της Ελληνίδας πρωταθλήτριας παραμένει η Χαρά, η αδερφή της που σπάνια την αφήνει μόνη της στους μεγάλους αγώνες. Το Καζάν, όμως, πέφτει λίγο μακριά, τα έξοδα είναι πολλά για κάθε Έλληνα και έτσι σήμερα η Βάσω θα ριχτεί στη μάχη απέναντι στην Μαρίζα Πόνιχ από τον Καναδά χωρίς… εξέδρα στο πλευρό της. Έχει μάθει, ωστόσο, να παλεύει μόνη της απέναντι σε όλες! Και το ίδιο θα κάνει και σε αυτή τη διοργάνωση. Με στόχο να φτάσει ψηλότερα από ποτέ. Η πρόκριση στους «32» του παγκοσμίου πρωταθλήματος μοιάζει δεδομένη. Εκεί η Βάσω θα συναντήσει είτε την Αλεσάντρα Μπενίτες από τη Βενεζουέλα είτε την Άου Σιμ Γινγκ από το Χονγκ Κονγκ. Αθλήτριες που ενδεχομένως να φοβούνται την Ελληνίδα πρωταθλήτρια όπως και η Θεοδώρα… Τον φόβο των αντιπάλων της και το δέος που τους προκαλεί θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί η Βάσω Βουγιούκα για να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της. Για να κατακτήσει ένα χρυσό μετάλλιο! Και έτσι να πονέσει ακόμα περισσότερο τους Τούρκους που εδώ και χρόνια της στρώνουν κόκκινο χαλί για να την πάρουν κοντά τους… Αλλά η Βάσω παραμένει Ελληνίδα και την ελληνική σημαία θέλει να υψώσει και στο Καζάν!

Η Βασιλική μας έστειλε και φωτογραφία από το Καζάν, με τον προπονητή της, Γκαμπριέλ Ντούτσια.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/