Connect with us

ΑμεΑ

Η ποδηλασία πάει Ρίο

Published

on

Επέστρεψε από την Ισπανία η Εθνική ποδηλασίας δρόμου της ΕΑΟΜ ΑμεΑ όπου συμμετείχε από τις 21 έως τις 28 Ιουλίου στο παγκόσμιο κύπελλο στην πόλη Σέγκόβια. Η διαδικασία πρόκρισης για τους Παραολυμπιακούς αγώνες έχει ήδη ξεκινήσει και ο στόχος μετά και την ολοκλήρωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Γκρίνβιλ στα τέλη Αυγούστου, είναι η χώρα μας να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις πρόκρισης για το Ρίο.

του Αριστομένη Νικολόπουλου
[email protected]

Στο παγκόσμιο κύπελλο που ολοκληρώθηκε, την καλύτερη διάκριση (6η θέση στο δρόμο αντοχής) κατάφερε να φέρει το πλήρωμα του tandem με τις Αδαμαντία Χαλκιαδάκη (αθλήτρια) και Αργυρώ Μηλάκη (πιλότος) του ΑΣ Τάλως με προοπτικές για ακόμη καλύτερη εμφάνιση στο Γκρίνβιλ.
H συμμετοχή νέων αθλητών σε αυτήν την αποστολή δίνει περισσότερες ελπίδες μελλοντικά για πιο δυναμική παρουσία της ποδηλασίας σε διεθνείς αγώνες.

Τα αποτελέσματα των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στον παγκόσμιο κύπελλο
Πλήρωμα tandem Αδαμαντία Χαλκιαδάκη (αθλήτρια), Αργυρώ Μηλάκη (πιλότος)
Αγωνιστική κατηγορία Β
Αγώνισμα Ατομική Χρονομέτρηση, 22χλμ.
Επίδοση 32:19.53
Θέση 10η (μεταξύ 13 πληρωμάτων)
Αγώνισμα Δρόμος αντοχής, 84χλμ.
Επίδοση 02:19:27
Θέση 6η (μεταξύ 14 πληρωμάτων)

Βαγγέλης Νικου
Αγωνιστική κατηγορία Η2
Αγώνισμα Ατομική χρονομέτρηση, 11χλμ.
Επίδοση 24:21.80

Αγώνισμα Δρόμος αντοχής, 36χλμ.
Επίδοση 01:34:33
Θέση 11η (15 συμμετοχές)

Παναγιώτης Μπόρας
Αγωνιστική κατηγορία Τ2
Αγώνισμα Ατομική Χρονομέτρηση, 11χλμ.
Επίδοση 22:56.16
Θέση 13η (17 συμμετοχές)
Αγώνισμα Δρόμος Αντοχής, 24χλμ.
Επίδοση 00:55:21
Θέση 14η (16 συμμετοχές)

Παναγιώτης Μπάρλας
Αγωνιστική κατηγορία C5
Αγώνισμα Ατομική Χρονομέτρηση, 22χλμ.
Επίδοση 36:05.32
Θέση 22η (24 συμμετοχές)
Αγώνισμα Δρόμος Αντοχής, 80χλμ.
Επίδοση -2 γύρους
Θέση 22η (28 συμμετοχές)

Κοροκίδα Δήμητρα
Αγωνιστική κατηγορία Η3
Αγώνισμα Ατομική χρονομέτρηση, 11χλμ.
Επίδοση 30:08.03
Θέση 9η (9συμμετοχές)
Αγώνισμα Δρόμος Αντοχής, 36χλμ.
Επίδοση – 1 γύρος
Θέση 9η (9 συμμετοχές)

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας, Γιώργος Βαρβεράκης έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση των Ελλήνων αθλητών, ιδίως από το πλήρωμα του tandem με τις Αδαμαντία Χαλκιαδάκη (αθλήτρια) και Αργυρώ Μηλάκη (πιλότος). «Αν δεν είχαν την πτώση η έκτη θέση που κατέκτησαν στο δρόμο αντοχής, θα ήταν πολύ καλύτερη και αν δεν ήταν το ποδήλατο για 60 χιλιόμετρα χαλασμένο, τότε η θέση που θα κατακτούσαμε θα ήταν πολύ καλύτερη. Όμως το πιο σπουδαίο είναι ότι περάσαμε στις γυναίκες τους 68 βαθμούς κάτι που σημαίνει ότι θα καταλάβουμε παραπάνω θέση στη κατατακτήριο κατάταξη και έτσι θα πάμε στο Ρίο 2016» τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Η ποδηλασία στους Παραολυμπιακούς
Η ποδηλασία είναι ένα θεαματικό άθλημα που συνδυάζει ταχύτητα και συγκίνηση. Χωρίζεται στην ποδηλασία δρόμου και στην ποδηλασία πίστας. Η ποδηλασία δρόμου εντάχθηκε στο αγωνιστικό πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων στην Σεούλ το 1988 και η ποδηλασία πίστας το 1996 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα. Στην ποδηλασία δρόμου υπάρχουν τα αγωνίσματα αντοχής, και τα αγωνίσματα ατομικής χρονομέτρησης. Στην πίστα υπάρχουν τα 1000μ. ατομική χρονομέτρηση, ατομική καταδίωξη, ατομική καταδίωξη 3.000μ., ατομική καταδίωξη 4.000μ., ομαδικό σπριντ και αγώνας ταχύτητας.
Οι ποδηλάτες πρέπει να φορούν προστατευτικό κράνος, το οποίο έχει συγκεκριμένο χρώμα ανάλογα με την αγωνιστική κατηγορία αναπηρίας που συμμετέχουν.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/