Connect with us

MONEY

Η συμφωνία του αιώνα

Published

on

Τη μεγαλύτερη συμφωνία που έχει υπογραφεί ποτέ με χορηγό στην Τουρκία, ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα η Μπεσίκτας. Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης θα εισπράξει 110 εκατομμύρια ευρώ από τον παγκόσμιο κολοσσό Vodafone.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Ένα βήμα πριν από την οικονομική καταστροφή και με χρέη που αγγίζουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ, η Μπεσίκτας κατάφερε να σώσει την παρτίδα με τη συνεργασία που προέκυψε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Στη συμφωνία περιλαμβάνεται, χορηγία για τη φανέλα, αλλά και του νέου γηπέδου που θα είναι έτοιμο του χρόνου και θα ονομαστεί Vodafone Arena.

Στην ανακοίνωση των Τούρκων αναφέρεται, πως η χορηγία για τη φανέα θα είναι για 3+2 χρόνια και το ποσό που θα μπει στα ταμεία τους, είναι 21,6 εκατομμύρια ευρώ για κάθε χρόνο. Επίσης αναφέρουν πως θα εισπράξουν 87 εκατομμύρια ευρώ για την παραχώρηση εκμετάλλευσης του ονόματος του νέου γηπέδου, αλλά και την ανάπτυξη τεχνολογιών σε αυτό για τα επόμενα 10+5 χρόνια.

Το νέο γήπεδο της Μπεσίκτας, ήδη κατασκευάζεται στο χώρο που βρισκόταν το προηγούμενο (αλλά και κάποια αρχαία ευρήματα τα οποία καταστράφηκαν) και θα είναι έτοιμο του χρόνου. Η χωρητικότητα του θα φτάνει τους 42.000 θεατές και όπως περηφανεύεται ο πρόεδρος της τουρκικής Vodafone,Γκοκχάν Ογκούτ, θα πρόκειται για το πρώτο ¨έξυπνο γήπεδο” (smart stadium) στον πλανήτη, καθώς σκοπεύουν να παρέχουν ίντερνετ μέσω ασύρματης σύνδεσης wifi σε κάθε οπαδό που θα βρίσκεται εντός του γηπέδου, αλλά και άλλες τεχνολογίες που θα το κάνουν πιο ελκυστικό στους Τούρκους φιλάθλους της νέας εποχής.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/