Connect with us

ΤΖΟΥΝΤΟ

«Θα είναι στο Ρίο»

Published

on

Ο Ρομάν Μουστόπουλος έφυγε από την Τασκένδη με τους 300 βαθμούς που του δίνει στην παγκόσμια κατάταξη η πρώτη θέση που κατέκτησε στην κατηγορία των -81 κιλών, αλλά και πλουσιότερος κατά 3.000 δολάρια.

Ωστόσο η καλύτερη ανταμοιβή για τον Μουστόπουλο (δεύτερος από αριστερά στη φωτογραφία) είναι τα λόγια του αρχιπροπονητή της Εθνικής ομάδας, Νίκου Ηλιάδη, ο οποίος θεωρεί σίγουρη την παρουσία του Έλληνα πρωταθλητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

«Με τους βαθμούς που συγκέντρωσε βρίσκεται πλέον με το ένα πόδι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο-δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να μετάσχει εκεί. Επικεντρωνόμαστε πλέον στο πώς θα μπορέσει να διακριθεί στην μεγάλη διοργάνωση και να κατακτήσει κάποιο μετάλλιο. Με καλή προετοιμασία, κάποιες βελτιώσεις, αλλά και τις εμπειρίες που θα κερδίσει τα επόμενα δύο χρόνια νομίζω ότι οι κόποι μας θα δικαιωθούν» είπε ο κ. Ηλιάδης, ο οποίος δεν μπορούσε να είναι δίπλα στον αθλητή του, καθώς βρίσκεται με την Εθνική ομάδα νέων στο Μαϊάμι. Παρά τη διαφορά της ώρας όμως, βρισκόταν σε ανοικτή επικοινωνία με τον Μουστόπουλο: «Του τηλεφώνησα λίγο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και του έδωσα συγχαρητήρια για την μεγάλη του επιτυχία. Ο ίδιος ήταν πολύ χαρούμενος και δικαιωμένος για τις προσπάθειες και σκληρές προπονήσεις του. Είναι ένας αθλητής εξαιρετικός που παλεύει όλο και καλύτερα ενώ διαθέτει και εξαιρετικό χαρακτήρα. Είναι καλό παιδί, σοβαρό πειθαρχημένο και πολύ εργατικό».

Ο Νίκος Ηλιάδης πανηγύριζε για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, πριν ακόμη ξεκινήσει ο τελικός, όπως είπε «Ο Ρομάν έχει πλέον αλλάξει κατηγορία κι ανεβαίνει αγώνα με τον αγώνα. Ήμουν σίγουρος για το χρυσό μετάλλιο, ήδη από τον ημιτελικό γνώριζα ότι θα ανέβαινε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Γκραν Πρι της Τασκένδης. Βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο, έχοντας ήδη μεγάλες κατακτήσεις και μετάλλια σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα ως νέος, πράγμα που τον έχει ωφελήσει πολύ. Τώρα, αγωνιζόμενος για πρώτο χρόνο στους άντρες αποκτά εμπειρίες και γνωρίζει ολοένα και περισσότερο τους αντιπάλους του».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/