Connect with us

OLYMPICS

Θα το παλέψουν

Published

on

Τη δική της μάχη θα δώσει η παγκόσμια ομοσπονδία πάλης (FILA), προκειμένου να κρατήσει το άθλημα στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Η FILA έχει ξεκινήσει παγκόσμια καμπάνια προβάλοντας την πάλη ως το αρχαιότερο άθλημα, το οποίο δεν έχει απουσιάσει ποτέ από τους Αγώνες.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Σήμερα απεστάλει σε κάθε μέλος της ΔΟΕ το ηλεκτρονικό φυλλάδιο, στο οποίο αναφέρονται περιληπτικά οι θέσεις της FILA. Το συγκεκρικένο φυλλάδιο είναι διαθέσιμο διαδικτυακά στη διεύθυνση http://www.fila-official.com/images/FILA/documents/FILA_Final_online.pdf. . Ποντάροντας στο μομέντουμ του ιστορικού αγώνα στην Αρχαία Ολυμπία και τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε στα social media η καμπάνια #TakeAStance, το φυλλάδιο έρχεται να ενισχύσει τις προσπάθειες για να σωθεί η Ολυμπιακή πάλη.

  • Στο φυλλάδιο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι, η πάλη είναι ένα αυθεντικό Ολυμπιακό άθλημα.
  • Πρόκειται για ένα αγνό άθλημα καθώς οι παλαιστές είναι μεταξύ των πιο αφοσιωμένων ερασιτεχνών αθλητών, που ζουν από το πάθος τους για ένα άθλημα το οποίο στηρίζεται στα χέρια, την καρδιά και το μυαλό.
  • Η πάλη είναι ένα παγκόσμιο άθλημα, το οποίο περιλαμβάνει 177 εθνικές ομοσπονδίες σε έξι ηπείρους, πολλές είναι οι χώρες που διεκδικούν τη γέννηση της, ενώ αποτελεί μέρος κάθε κουλτούρας αυτού του πλανήτη.
  • Πρόκειται για ένα άθλημα ανοιχτό σε όλους, ενήλικες, παιδιά, άντρες, γυναίκες, αγόρια, κορίτσια και το μόνο που χρειάζεται είναι ένα κυκλικό ταπί.
  • Η πάλη εξελίσσεται. Η FILA προχωρά σε αλλαγές για να κάνει το άθλημα πιο δημοφιλές για τους αθλητές, τους θεατές, τους χορηγούς και τα μίντια, ενώ δημιουργεί νέα γενιά φιλάθλων.
  • Μαζί με το σκουός και το μπέιζμπολ/σόφτμπολ, η πάλη θα παραθέσει τα επιχειρήματά της στις 8 Σεπτεμβρίου και θα περιμένει την απόφαση. Οι φίλαθλοι μπορούν να παρακολουθούν την καμπάνια της FILA στο Twitter https://twitter.com/fila_official ή στο Facebook https://www.facebook.com/fila.official.

    Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

    */