Connect with us

ΙΣΠΑΝΙΑ 2014

Θα χτυπήσουμε στην ηλικία

Published

on

Τελευταίο παιχνίδι για την Εθνική στη φάση των ομίλων, με αντίπαλο την Αργεντινή. Το scouting report της Φώτη Κατσικάρη και των συνεργατών του είναι έτοιμο και το μόνο που απομένει, είναι η εφαρμογή του πλάνου στο παρκέ. Τί αναφέρει όμως, η ακτινογραφία της «χωρίς τον Τζινόμπιλι» Αργεντινής;

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Όπως κάθε μύθος έχει δύο εκδοχές. Εδώ και 13 χρόνια συντηρείται στον Πειραιά η ίδια απορία: ποιος ευθύνεται που χάθηκε για τον Ολυμπιακό ο Μανού Τζινόμπιλι; Η μία εκδοχή του μύθου θέλει τον Ηλία Ζούρο να έχει απορρίψει τον νυν σούπερ σταρ των Σπερς, αλλά αμούστακο παιδί εκείνα τα χρόνια με το επιχείρημα ότι «είναι μονοδιάστατος». Σύμφωνα με την άλλη εκδοχή, τον Τζινόμπιλι έκοψε ο Σωκράτης Κόκκαλης επειδή θεωρούσε πολλά τα λεφτά για έναν άγνωστο παίκτη. Έτσι, προτίμησε τον Ντέιβιντ Ρίβερς, από τον οποίο είχε και καλές αναμνήσεις.

Ο Τζινόμπιλι εκτοξεύθηκε! Έγινε για τους Αργεντινούς ο… Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα του μπάσκετ, αλλά ευτυχώς για τον Φώτη Κατσικάρη και τους Έλληνες διεθνείς δεν θα βρεθεί στο Παλάσιος Σαν Πάμπλο! Όπως θα λείψει και ένας άλλος κακός δαίμονας, ο Κάρλος Ντελφίνο. Θα βρει,ωστόσο, η Εθνική ομάδα στη διάβα της τις άλλες παλιοσειρές της Αργεντινής, τον Λουίς Σκόλα, τον Πάμπλο Πριτζιόνι, τον Άντρες Νοτσιόνι.

Από το ματς που θα διεξαχθεί το βράδυ της 4ης Σεπτεμβρίου θα εξαρτηθεί η τελική κατάταξη στον 2ο όμιλο. Άρα και σε μεγάλο βαθμό η πορεία της Ελλάδας και της Αργεντινής στη διοργάνωση. Διότι η πρώτη της βαθμολογίας θα γλιτώσει τους Ισπανούς μέχρι τα ημιτελικά. Αντίθετα, η δεύτερη θα πέσει πάνω τους στους οκτώ κι εκεί θα μπερδευτούν τα πράγματα.

Η Αργεντινή είναι μία ομάδα με πλούσιο ταλέντο. Με τρομερή ποιότητα, αλλά χωρίς… ποσότητα. Από τη μεγάλη φουρνιά έχουν μείνει οι τρεις σωματοφύλακες και ο Βάλτερ Χέρμαν σε ρόλο Ντ’ Αρτανιάν. Μιλάμε, όμως, για μία τετράδα παικτών με μέσο όρο τα 35 χρόνια! Πόσο να αντέξουν τα πόδια τους; Το πρόβλημα για τον Χούλιο Λάμας είναι ότι πίσω από τους τέσσερις υπάρχουν επί της ουσίας άλλοι τόσοι για να παίξουν κάποια λεπτά σε υψηλό επίπεδο.

Το σκάουτινγκ από το επιτελείο του Φώτη Κατσικάρη στοχεύει στην εξουδετέρωση του πικ εντ ρολ που παίζει επιτυχημένα ο Πριτζιόνι συνήθως με τον Σκόλα. Έτσι, θα δυσκολέψουν το σουτ του 34χρονου σέντερ από τα 4-5 μέτρα. Παράλληλα θέλουν οι Έλληνες διεθνείς να κόψουν τα σπλιτ του Σκόλα, αλλά και του Νοτσιόνι προς τους Γκουτιέρεζ, Μάτα και Σαφάρ που ακροβολίζονται για να βρουν ελεύθερα σουτ. Επιθετικά η Εθνική θα προσπαθήσει να τρέξει επειδή οι Αργεντινοί παίζουν συνήθως σκληρά και όταν οι διαιτητές αφήνουν την επαφή, τότε παίρνουν αέρα και σού βγάζουν το συκώτι. Οπότε μόνο αν τους τρέξει μία ομάδα θα τους κάνει ζημιά. Το έπραξαν οι Κροάτες και τους νίκησαν. Το δοκίμασαν οι Φιλιππίνες και τους απείλησαν άμεσα. Στην Εθνική θέλουν επίσης να σφυρίζουν οι διαιτητές τα πάντα. Έτσι, θα φθαρούν οι παλιοσειρές της Αργεντινής.

Καθοριστικό ρόλο στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων μπορεί να παίξει ο Βαγγέλης Μάντζαρης! Του ταιριάζει σωματικά ο Πριτζιόνι και μπορεί να κληθεί να τον εξουδετερώσει, αλλά και να εκμεταλλευθεί στην επίθεση την αδυναμία του 37χρονου Λατίνου να μαρκάρει αποτελεσματικά. Επίσης το ματς ταιριάζει και στον Πρίντεζη, τον οποίο δύσκολα μπορούν να αντιμετωπίσουν σε ταχύτητα τα τεσσάρια της Αργεντινής… Πάμε, λοιπόν, για το 5 στα 5 και έπειτα μας περιμένει η Σερβία στα χιαστί της Κυριακής!

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/