Connect with us

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

«Κάναμε μεγάλο βήμα»

Published

on

Χρήστος Βολικάκης και Γιάννης Σπανόπουλος μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας στη Γουαδελούπη και αισιοδοξούν.

Οι δύο πρωταθλητές επέλεξαν τις προσωπικές τους σελίδες στο facebook για να διηγηθούν όσα έζησαν στη Γουαδελούπη και να αναφερθούν στην προσπάθειά τους για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο Χρήστος Βολικάκης σχολίασε ότι «με μία ένατη θέση στο αγώνισμα του κέιριν και με μία δωδέκατη στο αγώνισμα των 200 μέτρων τέλειωσε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Γουαδελούπη. Παρά τα προβλήματα που είχαμε και δεν γνωρίζαμε ότι θα τρέξουμε σε τσιμεντένια πίστα ενώ εμείς κάναμε την προετοιμασία μας σε ξύλινη, ειδικά στο αγώνισμα του κέιριν έπρεπε να ρισκάρουμε λίγο περισσότερο για να μπαίναμε τελικό. Για να αποφύγουμε την πτώση δεν το κάναμε, και είναι βασικό ότι ο χρόνος της κούρσας για τις θέσεις 7-12 πήρε σε 10.2, ενώ ο χρόνος για τις θέσεις 1-6 σε 10.8. Τέλος καλό, όλα καλά, πετύχαμε το στόχο μας και στα δύο αγωνίσματα, πήραμε αρκετούς βαθμούς για την Ολυμπιακή κατάταξη που θα μας δώσει από το σύνολο των αγώνων το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Με αυτούς τους βαθμούς που πήραμε εδώ και σε σχέση με κάποιους δυνατούς αντιπάλους που δεν κατάφεραν να πάρουν καν βαθμούς, σε αυτό τον αγώνα κάναμε ένα πολύ μεγάλο βήμα για να πετύχουμε την πρόκριση, όσο πιο νωρίς μπορούμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ο Γιώργος Σπανόπουλος που κατετάγη 12ος στο σκρατς και 16ος στο όμνιουμ τόνισε ότι «σίγουρα το αποτέλεσμα είναι μη ικανοποιητικό, δεδομένων όμως των συνθηκών, δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό. Η διαφορά ώρας (jet lag), η ιδιαιτερότητα της πίστας (ανοιχτή, τσιμεντένια με πολλές ωραίες λακκούβες) μα πάνω από όλα η αφόρητη υγρασία και ζέστη έπαιξαν καθοριστικό αρνητικό ρόλο στην απόδοσή μου. Όλες σχεδόν οι υπόλοιπες χώρες για να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή, βρίσκονταν στην Γουαδελούπη 20 μέρες πριν την έναρξη των αγώνων, κάτι το οποίο για εμάς ήταν αδύνατον λόγω των οικονομικών δυσκολιών που διανύει η χώρα μας. Ενα ακόμη μεγάλο πρόβλημα ήταν οι συνεχείς βροχοπτώσεις που διέκοπταν τους αγώνες και σου κατέστρεφαν το ζέσταμα. Ευτυχώς για εμένα, οι πρώτες 8 θέσεις απέχουν λιγότερο από 30 βαθμούς, ένα κενό που μπορεί να καλυφθεί πολύ εύκολα μέσα από τα προσεχή Παγκόσμια Κύπελλα τα οποία προσφέρουν πολλούς περισσότερους βαθμούς για την Ολυμπιάδα του Ρίο».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/