Connect with us

OLYMPICS

Κάντο όπως στην Ατλάντα

Published

on

Το πράσινο φως για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 από αμερικανική πόλη άναψαν οι 40 από τις 47 Ολυμπιακές αθλητικές ομοσπονδίες των ΗΠΑ , όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπιακής επιτροπής της χώρας, Σκοτ Μπλάκμαν.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Οι Αμερικανοί επιθυμούν διακαώς να φέρουν τους θερινούς Αγώνες ξανά στην πατρίδα τους για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια, όταν το 1996 η Ατλάντα φιλοξένησε το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, και όπως φαίνεται σε αυτό συμφωνεί η πλειοψηφία των αθλητικών ομοσπονδιών της χώρας. Μιλώντας στη συνέλευση της εθνικής Ολυμπιακής επιτροπής που έλαβε χώρα στο Σικάγο, ο Μπλάκμαν (αριστερά στη φωτογραφία, με τη Μισέλ Ομπάμα) επιβεβαίωσε ότι στο ερώτημα «Είναι σημαντικό για τις ΗΠΑ να φιλοξενήσουν τους Αγώνες;», μόνο επτά από τις 47 ομοσπονδίες απάντησαν αρνητικά, αποδεικνύοντας ότι το κύμα υπέρ της ανάληψης ολοένα και δυναμώνει.

Βέβαια, παρά την αναμφίβολα θετική αύρα που αποπνέει η συγκεκριμένη εξέλιξη, οι Αμερικανοί θα πρέπει να λύσουν πρώτα από όλα το μείζον ζήτημα του ποια πόλη θα αναλάβει τελικώς τη διοργάνωση, αφού αρκετές εξ αυτών (όπως η Νέα Υόρκη) απέφυγαν την ευθύνη. Οι τέσσερις υποψήφιες πόλεις που έχουν απομείνει πλέον είναι η Ουάσινγκτον, η Βοστώνη, το Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο, ωστόσο η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ δεν αναμένεται να αποφασίσει για το ποια θα λάβει το χρίσμα, παρά μόνο μετά τη συνέλευση της ΔΟΕ τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Εκτός όλων των άλλων, φυσικά, οι Αμερικανοί καλούνται να αντιπαρέλθουν και τη δυσμένεια της τελευταίας, αφού η απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα να μποϊκοτάρει τους χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σότσι τον Φεβρουάριο, θα προσμετράται στο εφεξής στα μείον κάθε αμερικανικής υποψηφιότητας, με τους ανθρώπους της διεθνούς επιτροπής να μην ξεχνούν εύκολα. Πάντως για την ώρα, η μόνη πόλη που φαίνεται να θέλει περισσότερο τους Αγώνες του 2024 είναι το Παρίσι, μιας και οι Γάλλοι επιθυμούν να γιορτάσουν την επέτειο των 100 χρόνων από τους Αγώνες του 1924.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της ΔΟΕ αναφορικά με την πόλη που θα διοργανώσει τους Αγώνες του 2024 θα ληφθεί το 2017.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/