Connect with us

MONEY

Καν’ το όπως ο Μέιγουεδερ

Published

on

Ότι ο Φλόιντ Μέιγουεδερ είναι από τους πιο έξυπνους αθλητές παγκοσμίως, είναι γνωστό. Άλλωστε κατάφερε από έναν αγώνα και μόνο, με αντίπαλο τον Άλβαρες να εισπράξει 41.000.000 δολάρια πριν καν ρίξει μία γροθιά, ενώ μετά την εκκαθάριση των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αναμένεται να προσθέσει άλλα τόσα στο λογαριασμό του. Με τόσα λεφτά, λογικό είναι να τα ξοδεύει με τρόπους οι οποίοι μοιάζουν εξωφρενικοί, αλλά για τον Μέιγουεδερ, είναι απλά τρόπος ζωής.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Έτσι ξοδεύει τα χρήματά του, ο Φλόιντ Μέιγουεδερ
Στο ιδιωτικό του τζετ, δεν μπαίνουν οι μπράβοι. Όποτε πρέπει να ταξιδέψει αεροπορικώς, νοικιάζει ακόμα ένα αεροσκάφος για να τον ακολουθήσει η συνοδεία. Ο λόγος που δεν τους θέλει στο δικό του τζετ, έχει να κάνει με το βάρος τους. Είναι πολύ… φουσκωτοί και φοβάται πως θα ρίξουν το αεροπλάνο.

Διαθέτει πάντα πάνω του, 60.000 δολάρια σε μετρητά ενώ χωρίς να αποκαλύψει το που, υπάρχει ένας σάκος με 1.000.000 δολάρια διαθέσιμος αν πάσα ώρα και στιγμή. Σε περίπτωση που χρειαστεί να ξοδέψει κάτι παραπάνω.

Διαθέτει 16 υπερπολυτελή αυτοκίνητα. Τα μισά στην έπαυλη που βρίσκεται στο Λας Βέγκας και τα υπόλοιπα στα σπίτια του σε Λος Άντζελες και Μαϊάμι. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι, πως τα αυτοκίνητα στο Λας Βέγκας είναι όλα λευκά, ενώ σε ΛΑ και Μαϊάμι είναι μαύρα.

Την παραμονή της έβδομης αναμέτρησης των Χιτ με τους Σπερς, ζήτησε από μία εταιρεία να του βρει τρεις θέσεις στη γραμμή του παρκέ. Τις λεγόμενες courtside seats. Περίπου 24 ώρες πριν από το τζάμπολ! Τελικά τον εξυπηρέτησαν έναντι 80.000 δολαρίων.

Στοιχηματίζει τεράστια ποσά σε αγώνες πυγμαχίας, αλλά και κολεγιακού ποδοσφαίρου. Πρόσφατα μάλιστα κέρδισε 200.000 δολάρια, ενώ έχει αποκαλύψει πως έχει στοιχηματίσει μέχρι και 300.000 δολάρια.

Πρόσφατα σε μια εκπομπή έβγαλε και έδειξε ένα τραπεζικό έγγραφο που αποδείκνυει πως σε έναν προσωπικό του λογαριασμό διέθετε 123.000.000 δολάρια καταθέσεις.

Πριν από λίγες μέρες μπήκε στο πιο φημισμένο κοσμηματοπωλείο της Νέας Υόρκης για να αγοράσει δώρο στην κόρη του. Πείνασε και έστειλε έναν φουσκωτό, να του φέρει χάμπουργκερ και τηγανητές πατάτες. Τα άπλωσε πάνω στην βιτρίνα με τα πανάκρινα κοσμήματα, έφαγε και φεύγοντας πλήρωσε 250.000 δολάρια για ένα ζευγάρι σκουλαρίκια.

Δε φοράει δεύτερη φορά κανένα εσώρουχο ή παπούτσι. Κυριολεκτικά. Μόλις τα φορέσει μία φορά, στη συνέχεια τα ξεφορτώνεται. Τα παπούτσια καταλήγουν στο προσωπικό και τα εσώρουχα στα… σκουπίδια.

Εκτός από τους φουσκωτούς, όπου και να πηγαίνει, έχει μαζί του και μία κομμώτρια η οποία του περιποιείται τα μαλλιά ακόμα και πριν από έναν αγώνα.

Πλήρωσε 20.000 δολάρια την Κάντιλακ να του κατασκευάσει ένα αμαξάκι του γκολφ. Το θέμα όμως είναι πως δεν παίζει καθόλου γκολφ, καθώς το δεύτερο αγαπημένο του άθλημα, είναι το μπάσκετ.

Διέθεσε 605.000 δολάρια προκειμένου να αγοράσει 300 εισιτήρια για τον αγώνα που έδωσε με τον Άλβαρεζ. Τα διέθεσε όλα για τους φίλους του.

Το 2008, διαρρήκτες μπήκαν στην έπαυλη του στο Λας Βέγκας και τους έκλεψαν κοσμήματα αξίας 7.000.000 δολαρίων. Αμέσως ανακοίνωσε αμοιβή 100.000 δολαρίων σε όποιον έδινε πληροφορία που θα οδηγούσε στη σύλληψη των δραστών.

Το 2010 ανέβασε μία φωτογραφία στο twitter όπου δείχνει τη θήκη που του έφτιαξαν για το ipod του. Η αξία της, 50.000 δολάρια.

Έχει κάνει δώρο στη μνηστή του, Σαντέλ Τζάκσον, ένα δαχτυλίδι του οποίου το διαμάντι είναι από τα μεγαλύτερα που έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ για δαχτυλίδι. Η αξία του δε έχει διευκρινιστεί, όμως σίγουρα κοστίζει μερικές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια. Λεπτομέρεια. Με τη Σαντέλ Τζάκσον, ο Μέιγουέδερ βρίσκεται στα… χωρίσματα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/