Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Κάτι πάει να γίνει

Published

on

Βελτιωμένη εικόνα, κόντρα σε μια καλή αντίπαλο. Η Εθνική νίκησε 79-71 τη Σλοβενία στο δεύτερο παιχνίδι του τουρνουά μπάσκετ του Κάουνας , αλλά το αποτέλεσμα λίγο ενδιαφέρει. Αυτό που μετράει είναι το… πηλίκο στο τεφτέρι του Φώτη Κατσικάρη.

Ο προπονητής της Εθνικής, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε έχει καταστρώσει το σχέδιο του. Γι’ αυτό το σχέδιο παλεύει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και για το λόγο αυτό έχουν προγραματιστεί τα φιλικά που έγιναν και θα γίνουν. Η σημερινή νίκη της Εθνικής επί της Σλοβενίας, ήταν η δεύτερη κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μετά από αυτή επί της Σερβίας (66-64) στο τουρνουά της Γαλλίας, στο Πο.

Ο Κώστας Παπανικολάου κόντρα στους Σλοβένους είχε 20 πόντους και πέντε ριμπάουντ δείχνοντας για ακόμα μια φορά πως είναι έτοιμος από ρολίστας να γίνει μέλος της ηγετικής ομάδας. Καλός ήταν και ο Γιάννης Μπουρούσης ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί στο παιχνίδι με τη Λιθουανία, ενώ ο Πρίντεζης έχει ενσωματωθεί πλήρως με την ομάδα. Το τελευταίο (και ιδιαίτερα σημαντικό) κομμάτι του παζλ είναι ο Νικ Καλάθης. Ο πλέι μέικερ που λείπει για να δώσει την έξτρα ώθησε στην ομάδα, καθώς ο Μάντζαρης δείχνει να είναι ο μοναδικός αξιόπιστος (ο Σλούκας είναι ασταθής και πολλές φορές επιπόλαιος) στον άσο, με τον Ζήση να δίνει βοήθειες δίχως όμως να είναι καθαρόαιμος πλέι μέικερ. Η επάνοδος του Καλάθη, είναι βέβαιο πως θα αλλάξει την εικόνα της Εθνικής στο επιθετικό της κομμάτι.

Στο παιχνίδι με τους Σλοβένους, η Εθνική έκανε εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο μετά από αρκετό καιρό. Το 25-12 είναι προϊόν εξαιρετικής λειτουργίας. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ομάδα του Γιούρι Ζντοβς κατάφερε να στο 20′ 30-38.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη έκανε την καθιερωμένη κοιλιά με αποτέλεσμα οι Σλοβένοι μειώσουν τη διαφορά στο καλάθι (40-42). Ένα καλάθι του Πρίντεζη ξεκίνησε ένα μίνι σερί για να φτάσει η Εθνική πάλι στο +11 (55-44). Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη συνέχισε να έχει καλή απόδοση φτάνοντας τη διαφορά ακόμα και στους 16 πόντους το 32΄ για να ολοκληρωθεί τελικά η αναμέτρηση με νίκη της Εθνικής 79-71. Αύριο η Εθνική αντιμετωπίζει τη Νέα Ζηλανδία στις 17:15.
Σλοβενία (Ζντοβτς) Μπάλαζιτς 10(1), Σλόκαρ, Πρέπαλιτς 8(2), Μούριτς 4, Ζούπαν, Γκ. Ντράγκιτς 14, Ζ. Ντράγκιτς 12(1), Λόρμπεκ 11(3), κλόμπουτσαρ 8(1), Όμιτς 4.
Ελλάδα (Κατσικάρης) Μπουρούσης 16(1), Ζήσης 1, Βασιλειάδης 13(2), Παπανικολάου 20(1), Σλούκας 2, Καϊμακόγλου 7(1), Βουγιούκας 4, Πρίντεζης 8, Μάντζαρης 3(1), Αντετοκούνμπο 3.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/