Connect with us

STORY

Καινοτομεί η ποδηλασία

Published

on

Για μία ακόμη φορά η ποδηλασία εισάγει νέα ήθη στο αντιντόπινγκ, δημιουργώντας ένα ειδικό δικαστήριο – εξπρές.

Η απόφαση της επιτροπής διαχείρισης της παγκόσμιας ομοσπονδίας, έχει να κάνει με τις χρονοβόρες διαδικασίες που υπάρχουν αναφορικά με τις δικαστικές αποφάσεις σε περιπτώσεις ντόπινγκ.
Σήμερα η εθνική ομοσπονδία της χώρας δικάζει μία υπόθεση και σε περίπτωση τιμωρίας ο αθλητής ή η αθλήτρια προσφεύγει στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο. Όλη αυτή η διαδικασία απαιτεί χρόνο, αλλά και χρήμα.

Το νέο δικαστήριο που δημιουργεί η UCI και αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στο 2015 θα αποτελείται από εξειδικευμένους δικαστές σε θέματα ντόπινγκ και εκεί θα δικάζονται οι υποθέσεις των αθλητών που κάνουν διεθνή καριέρα, αντί για την ομοσπονδία της χώρας τους. Ήδη η παγκόσμια ομοσπονδία ξεκινά τις διαβουλεύσεις με τις εθνικές ομοσπονδίες, ώστε να αναγνωριστεί καθολικά αυτό το εξειδικευμένο δικαστήριο.

Πέρα από την εξοικονόμηση χρόνου για αθλητές και ομοσπονδίες, ένα άλλος στόχος είναι η απονομή δικαιοσύνης, με ομοιόμορφες αποφάσεις και ένα συγκεκριμένο σκεπτικό, γεγονός που θα ωφελήσει και τους ίδιους τους αθλητές.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/