Connect with us

OLYMPICS

Και ο Πύρρος δίνει ελπίδα

Published

on

Ο τετράκις Ολυμπιονίκης και πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας άρσης βαρών έγινε εθελοντής δότης μυελού των οστών. Η ομοσπονδία της άρσης βαρών συμμετείχε υπό την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας στο πρόγραμμα συστράτευσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών «Όραμα Ελπίδας» που προσφέρει ζωή σε παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

Στα πλαίσια του προγράμματος, ο Πύρρος Δήμας συμμετείχε στο πανελλήνιο τριήμερο εθελοντισμού με τίτλο: «Ελα κι Εσυ! Δώσε Ελπίδα! Δώσε Ζωή! Τα Παιδιά μας χρειάζονται» που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της ογκολογικής μονάδας παιδιών «Μ. Βαρδινογιάννη».

Ο Πύρρος υπέγραψε την αίτηση εθελοντή δότη και έστειλε έτσι μήνυμα σε όλο τον ελληνικό αθλητισμό, προκειμένου να βοηθήσει αυτή την προσπάθεια και να αυξηθεί ο αριθμός των εθελοντών δοτών της χώρας, που σήμερα είναι από τους χαμηλότερους της Ευρώπης.

Τι σημαίνει να είσαι δότης
Ένας μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, πεθαίνει από σοβαρά αιματολογικά νοσήματα γιατί ο μυελός του, το «εργοστάσιο» που φτιάχνει τα κύτταρα του αίματός του, παρουσιάζει σοβαρή βλάβη. Η εξέλιξη της επιστήμης δίνει σήμερα τη δυνατότητα σε μας να σώσουμε αυτούς τους ανθρώπους προσφέροντας κάτι από τον εαυτό μας. Η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών/αιμοποιητικών κυττάρων είναι μια δωρεά παρόμοια με εκείνη της αιμοδοσίας, στην οποία κορυφώνεται η προσφορά ενός ανθρώπου προς ένα συγκεκριμένο συνάνθρωπό του στον οποίο χαρίζει πραγματικά τη ζωή.
Εθελοντής δότης αιμοποιητικών κυττάρων μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε έχει ξεπεράσει το 18 έτος της ηλικίας του και δεν είναι μεγαλύτερος από 55 (προτιμότερο 50) χρόνων, δεν έχει ιστορικό μεταδοτικών νοσημάτων, νεοπλασιών ή καρδιοπαθειών (παρόμοιες προϋποθέσεις με αυτές της εθελοντικής αιμοδοσίας). Η εγγραφή στο μητρώο εθελοντών δοτών δεν σημαίνει ότι είναι και δεσμευτική.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/