Connect with us

OLYMPICS

Και ο Χολάντ υπέρ των γκέι

Published

on

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αποτελούν την καλύτερη ευκαιρία να έρθουν οι λαοί πιο κοντά. Από ότι φαίνεται, αυτήν την ευκαιρία οι Ρώσοι θα την χάσουν εξαιτίας του νόμου περί εκδήλωσης ομοφυλοφιλικής συμπεριφοράς. Στη λιστα των αρχηγών κρατών που δήλωσαν ότι θα απουσιάσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, προστέθηκε σήμερα και το όνομα του Γάλλου προέδρου.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Όπως ενημέρωσε ο υπουργός εξωτερικών της Γαλλίας, Λορέν Φαμπιούς, ο Φρανσουά Χολάντ δε θα ταξιδέψει στο Σότσι για να παρακολουθήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τους διοργανωτές. “Δεν υπάρχει πρόθεση να παραστεί στους Αγώνες, τόσο ο πρόεδρος, όσο και εγώ” δήλωσε ο Φαμπιούς ο οποίος ξεκαθάρισε πως κανένα άλλο κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχως δε θα ταξιδέψει στη Ρωσία.
Η απόφαση του Χολάντ ήρθε ως συνέχεια αυτής του Γερμανού προέδρου Γιοακίμ Γκάουκ, αλλά και αλλων αρχηγών κρατών, όπως ανέφερε στις 13 Δεκεμβρίου το sportsfeed.gr στο θέμα Χωρίς Ομπάμπα οι Αγώνες. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τομας Μπαχ αποφεύγει να πάρει θέση στο όλο θέμα (και καλά κάνει καθώς πολιτική), ενώ οι Ρώσοι διοργανωτές επιμένουν πως ο νόμος δεν καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα. Υπάρχουν και αυτοί που πιστεύουν πως κάποιοι πολιτικοί ηγέτες (κακώς) χρησιμοποιούν τους χειμερινούς Αγώνες για να παίξουν τα δικά τους πολιτικά παιχνίδια.
Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Σότσι 2014, Ντμίτρι Τσερνισένκο υποστηρίζει πως περισσότεροι από 40 ηγέτες κρατών θα παραστούν στην τελετή έναρξης των Αγώνων

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/