Connect with us

MONEY

Και προπονητής και μέτοχος

Published

on

Μέχρι τον Ιούνιο ο Τζέισον Κιντ ήταν παίκτης του ΝΒΑ, παίκτης των Νικς της Νέας Υόρκης. Λίγους μήνες μετά είναι προπονητής του ΝΒΑ και μέτοχος στην ομάδα που θα κοουτσάρει, η οποία είναι ο μεγάλος αντίπαλος των Νικς. Ανακοινώθηκε από τους Μπρούκλιν Νετς το καλοκαίρι και προσφάτως έγινε και μέτοχος αγοράζοντας μερίδιο από τον Jay Z!

του Γιώργου Συρίδη
[email protected]
follow me @GeoS31178

Πολύ συνειδητοποιημένα ο Κιντ αποχώρησε από την ενεργό δράση, έχοντας καταφέρει να κερδίσει ένα πρωτάθλημα στο ΝΒΑ, με τους Ντάλας Μάβερικς το 2011. Έγινε προπονητής, επίσης συνειδητοποιημένα, άλλωστε ως προπονητής λειτουργούσε στο παρκέ τα τελευταία 4-5 χρόνια της καριέρας του.

Ξαφνικά “έσκασε” και η νέα είδηση. Ο Κιντ μαζί με άλλον έναν επενδυτή, του οποίου το όνομα δεν έγινε γνωστό, αγόρασαν μετοχές της Nets Sports & Entertainment από το μερίδιο του Jay Z, του γνωστού ράπερ. “Είναι επίσημο. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Αυτό είναι! Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Κοιτάς το προϊόν και που πηγαίνει όλος ο οργανισμός (Νετς). Είμαι πεπεισμένος ότι πηγαίνει προς την σωστή κατεύθυνση. Όπως σε κάθε επένδυση θέλεις να συνεχίσεις να πηγαίνεις με μια εταιρεία που βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση, έτσι και εδώ αυτή η εταιρεία νιώθω ότι πηγαίνει στη σωστή κατεύθυνση”, είπε ο Κιντ.
Πληροφορίες του SB Nation ανέφεραν πως ο Κιντ με τα 500.000 δολάρια που πλήρωσε τον Jay Z αγόρασε το 0,42% της Nets Sports & Entertainment, εταιρεία που έχει στην κατοχή της τους Μπρούκλιν Νετς και την Μπάρκλεϊς Αρένα στο Μπρούκλιν, έδρα της ομάδας.

Αυτό το 0,42% αντιστοιχεί σε 0,08% της ομάδας και σε 0,23% του γηπέδου. Και οι Νετς και η Μπάρκλεϊς Αρένα είναι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε κάθετη άνοδο. Το 2010 ο Μιχαήλ Προχόροφ είχε πληρώσει 223 εκατομμύρια δολάρια για να πάρει το μερίδιό του στους Νετς. Φέτος η αξία της ομάδα αποτιμάται στα 750-800 εκατ. δολάρια και η αξία του γηπέδου στα 1,1 δισ. δολάρια με την προοπτική το 2014 να φτάσει τα 1,24 δισ. δολάρια!

Ακόμα και αυτά τα μηδαμινά ποσοστά θα κάνουν κάθε χρόνο τον Κιντ πλουσιότερο κατά εκατομμύρια δολάρια, χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα. Η σχεδόν τίποτα, γιατί όσο καλύτερα πηγαίνουν οι Νετς, τόσο πιο πολλά χρήματα θα μπαίνουν στους λογαριασμούς του…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/