Connect with us

EDITORIAL

Κακοποίηση του αθλήματος

Published

on

Επιτέλους τελείωσε! Αυτό δεν ήταν μπάσκετ που παίχτηκε στο ΣΕΦ. Ευτυχώς που κέρδισε ο Ολυμπιακός για έναν και μόνο λόγο: Να έχει ενδιαφέρον το πρωτάθλημα.

του Γιώργου Συρίδη
[email protected]
follow me @GeoS31178

Θα ήταν κρίμα να κέρδιζε ο Παναθηναϊκός μέσα από αυτό το “έκτρωμα” του μπάσκετ, τελειώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση πρώτη θέση από τώρα. Πλέον υπάρχει… θέμα, υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά οι πράσινοι φυσικά και παραμένουν το φαβορί για την πρωτιά, παρά την ήττα τους με σκορ 55-45.
Τι να αναλύσει κανείς από αυτό το παιχνίδι; Έλεγαν οι προπονητές ότι είναι ανέτοιμες οι ομάδες και δεν μπορούσε κανείς να πιστέψει ότι θα ήταν… τόσο ανέτοιμες. Δεν μπορεί κανείς να ξέρει αν είναι δικαιολογία η περίοδος, αν έφταιγε το άδειο ΣΕΦ, αν το ότι βασικοί παίκτες είτε ήταν τραυματίες (Λο), είτε έπαιζαν τραυματίες (Σπανούλης, Ούκιτς).
Έχουμε και λέμε: Ο Ολυμπιακός κέρδισε έναν αγώνα χάνοντας 42 σουτ από τα 70 που επιχείρησε (9/15β., 11/28δπ., 8/27τρ.), κάνοντας ένα περισσότερο λάθος από τον αντίπαλό του (17-16) και παίρνοντας ένα ριμπάουντ λιγότερο (40-41). Ο Παναθηναϊκός, όμως, ήταν… χειρότερος! Κι όμως γίνεται! Σε 69 σουτ που επιχείρησε έβαλε τα 23 (5/8β., 14/41δπ., 4/20τρ.)… Εντός παιδιάς οι δύο “αιώνιοι” είχαν μαζί – κρατηθείτε – 37/116 σουτ.
Γιατί κέρδισε ο Ολυμπιακός; Διότι βρήκε έναν σταθερά καλό παίκτη σε όλο το ματς, τον Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος μέσα σε αυτόν τον παροξυσμό λαθών, άστοχων σουτ και κακοποίησης του μπάσκετ έμοιαζε… ποιητής με 14 πόντους χωρίς να χάσει σουτ (5/5β., 3/3δπ., 1/1τρ.) και στο τέλος ο Σλούκας ντύθηκε… Σπανούλης, έβαλε σερί πόντους, έβγαλε άμυνες και καθάρισε το ματς.
Ο Παναθηναϊκός πήρε από τους τρεις ξένους του μέσα στην ρακέτα το απόλυτο μηδέν. Μπατίστ, Λάσμε και Γκιστ έβαλαν συνολικά 4 πόντους, ο Μαυροκεφαλίδης χρειάστηκε 12 σουτ για να βάλει 8 πόντους και μοιραία το… κουπί τράβηξε ο Διαμαντίδης. Ο Πεδουλάκης έβαλε τον ανέτοιμο Ούκιτς σχεδόν όσο τον Κάρι που ήταν σε καλή κατάσταση, ενώ δεν έπαιξε δευτερόλεπτο ο Γιάνκοβιτς.
Ο Ολυμπιακός μείωσε στον έναν πόντο τη διαφορά με τον Παναθηναϊκό, αλλά θα πρέπει να κάνει μία νίκη παραπάνω από τους πράσινους στα υπόλοιπα ματς για να έχει ελπίδες για την πρώτη θέση.
Αν παίξουν έτσι στη πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, ζήτω που καήκανε!

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/