Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Καλύτερη με Καλάθη

Published

on

Στην πρώτη του παρουσία με την Εθνική φέτος, ο Νικ Καλάθης έδειξε πόσο πολύτιμος είναι για την ομάδα. Με αυτόν στην πεντάδα, γίναμε πιο γρήγοροι και φτάσαμε σε μία εύκολη νίκη απέναντι στην Τουρκία με 70-56.

Ο Κατσικάρης ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Ζήση, Βασιλειάδη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μπουρούση. Δίχως καθαρό πλέι μέικερ μέχρι που αποφάσισε να ρίξει στον αγώνα, για πρώτη φορά από την αρχή της προετοιμασίας τον Νικ Καλάθη. Με τον παίκτη των Μεμφις Γκρίζλις στην πεντάδα η Εθνική έδειξε άλλο πρόσωπο καθώς η ομάδα έγινε σαφώς πιο γρήγορη.
Λίγο πριν από τη λήξη η διαφορά έφτασε ακόμα και στους 11 (26-15) με καλάθι και φάουλ του Ίαν Βιουγιούκα, όμως με τρίποντο του Αρσλάν οι Τούρκοι μείωσαν στο τελικό, για το πρώτο δεκάλεπτο 24-16.

Οι Τούρκοι με ένα σερί 5-0 έκαναν το 24-21, αλλά δύο καλάθια από Βουγιούκα, Αντετοκούνμπο και ένα τρίποντο από τον Καλάθι η διαφορά πήγε και πάλι στους 10 (31-21) στο 13′. Στη συνέχεια η Εθνική ανέβασε και άλλο στην επίθεση, όμως διατηρήθηκαν τα προβλήματα στην άμυνα. Τελικά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Εθνική να προηγείται 41-33. Μοναδικό πρόβλημα, τα ριμπάουντ καθώς η Τουρκία κατάφερνε να ανανεώνει συχνά τις επιθέσεις της.

Στο τρίτο δεκάλεπτο επαναλήφθηκε το σκηνικό του δευτέρου. Η Εθνική πήρε μία διαφορά μέχρι και 15 πόντους όμως οι Τούρκοι γύρισαν την άμυνα τους σε ζώνη και η διαφορά επέστρεψε στους 10 πόντους, με την Εθνική να συνεχίζει να έχει προβολήματα στην άμυνα και τα ριμπάουντ. Τελικά το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ να είναι στο 58-48.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι δυο ομάδες εμφανές κουρασμένες παρουσίασαν αδυναμία στο σκοράρισμα. Οι Τούρκοι έμειναν χωρίς σκορ τέσσερα λεπτά ενώ από την Εθνική σκόραρε μόνο ο Πρίντεζης (4π.) μέχρι και το 5ο λεπτό. Στη συνέχεια οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη αποφάσισαν να τρέξουν και βρήκαν πιο εύκολα διαδρόμους προς το καλάθι. Αντιθέτως, μέχρι το 7:10 του τέταρτου δεκαλέπτου οι Τούρκοι δεν είχαν σημειώσει ούτε ένα πόντο εντός παιδιάς, παρά μόνο με βολές. Φυσιολογικό το τελικό αποτέλεσμα 70-56 υπέρ της Εθνικής.

Ελλάδα (Κατσικάρης) Βασιλειάδης 5(1), Ζήσης 4, Παπανικολάου 4, Πρίντεζης 12, Μπουρούσης 4, Καλάθης 12(2), Βουγιούκας 9, Σλούκας, Αντετοκούνμπο 12, Καϊμακόγλου 2, Μάντζαρης 5(1), Γλυνιαδάκης 1.
Τουρκία (Αταμάν) Τουντσερί 6, Γκονλούμ 7, Πρέλζιτς, Ακιόλ 3(1), Οσμάν 6, Ασίκ 7, Αρσλάν 9(3), Σαβάς 8, Ερντέν, Γκιουλέρ 6, Αντεμίρ 2, Μαχμούτογλου, Αλντεμίρ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/