Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Καμπανάκι από ΠΑΣΑΠ

Published

on

Η αποχώρηση των Μαντέκα, Παπαδημητρίου, Γεωργιάδη από την ΑΕΚ απ’ ότι φαίνεται ήταν η κορυφή του παγόβουνου , καθώς ανάλογα προβλήματα (που οδήγησαν τους προαναφερθέντες αθλητές να αποχωρήσουν από την Ένωση) αντιμετωπίζουν κι άλλοι συνάδελφοι τους.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Κι αυτός ήταν ο λόγος της σημερινής παρέμβασης του ΠΑΣΑΠ (το συνδικαλιστικό όργανο των αυλητών) που με επιστολή του προς την ΕΣΑΠ (αλλά και την ΕΟΠΕ) μεταφέρει ευγενικά τα παράπονα των αθλητών για την αντιμετώπιση που τυγχάνουν από τις ομάδες, ενώ θίγει και την όχι καλή διάθεση κάποιων παραγόντων ως προς την εφαρμογή της κεντρικής συμφωνίας η οποία επιτεύχθηκε πριν από δύο εβδομάδες και φέρει τη σφραγίδα του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού.

Τί καταγγέλει ο ΠΑΣΑΠ

  • Το σύνολο των ΤΑΑ έφερε προς υπογραφή, αδικαιολόγητα, τα συμβόλαια στους αθλητές προς υπογραφή μόλις λίγες ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.
  • Οι αθλητές ωθούνται να υπογράψουν ως έναρξη της διάρκειας των συμβολαίων την 1η Οκτωβρίου! Δεδομένου ότι οι προετοιμασίες των ομάδων ξεκινούν μέσα Αυγούστου, είχατε δεσμευτεί ότι για τους αθλητές που είχαν υπογράψει τις συμφωνίες τους πριν τον Σεπτέμβριο, η έναρξη των συμβολαίων θα ήταν η 1η Σεπτεμβρίου. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, κάποιοι σας παράκουσαν.
  • Ορισμένα μέλη σας, αρνούνται να υπογράψουν συμβόλαια με τους όρους που τα ίδια έχουν συμφωνήσει με τους αθλητές στα προ-σύμφωνα, και τους εκβιάζουν για την υπογραφή συμβολαίων με χειρότερους οικονομικούς όρους.
  • ΤΑΑ αρνούνται να εντάξουν στα συμβόλαια συμφωνίες για την πληρωμή κατοικίας, φως, νερού κτλ παρά το γεγονός ότι το έχουν συμφωνήσει.
  • Σε 8 μηνών διάρκειας συμβόλαια, υπάρχουν 10 μηνιαίες δόσεις πληρωμής…
  • Κλείνοντας ο ΠΑΣΑΠ επιφυλάσσεται να ενημερώσει με λεπτομέρειες για τις ομάδες που εφαρμόζουν τις παραπάνω πρακτικές, ενώ την ίδια ώρα οι πληροφορίες θέλουν τους αθλητές (Έλληνες και ξένους) αρκετών συλλόγων να έχουν θέσει ως καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 10/10 για να πάρουν τα χρήματα (προκαταβολές ή παλιές οφειλές) που είχαν συμφωνήσει.

    Παράλληλα μέχρι την Τετάρτη 15/10 οι ομάδες έχουν περιθώριο για να τακτοποιήσουν τις οικονομικές εκκρεμότητες (μόνο ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός το έχουν κάνει) που αφορούν την έκδοση του πενταπλούν (διεθνές πιστοποιητικό μεταγραφής) των ξένων αθλητών με το συγκεκριμένο κονδύλι να κυμαίνεται από 8 έως 15 χιλιάδες ευρώ (εξαρτάται από τον αριθμό των ξένων αλλά και την Ομοσπονδία προέλευσης τους).

    Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

    */